“ATATÜRK CUMHURİYETTİR”

“ATATÜRK CUMHURİYETTİR”
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Muğla İl Başkanlığı’nca Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi.TGB Muğla...

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Muğla İl Başkanlığı’nca Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

TGB Muğla İl Başkanı Ali Özgür ve heyeti Sınırsızlık Meydanı’nda Atatürk'ün ebediyete intikalinin 83. yıldönümü sebebiyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

Başkan Özgür açıklamasında, “Sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim. Atatürk bir hatıra değildir. Atatürk Cumhuriyettir, Türk milleti için umuttur. Vatanımız için var gücümüzle çalışmaktır. Atatürk bugün her cephededir.” ifadelerine yer verdi.

“Atatürk bugün her cephededir.” diyen Başkan Özgür, “Türk gençliği, Vatan ve üretim mücadelesinde Atatürk gibi cephededir. Atatürk Kurtuluş Savaşımızı anlatırken, “biz dış düşmandan çok iç düşmanla uğraştık der. Türk Gençliği İç cephede, bütün kaos planlarına karşı görevinin başındadır. Atatürk döneminde ülkemiz dünyanın en hızlı büyüyen iki ekonomisinden biriyken, 1950’li yıllardan itibaren fabrikalarımız, çiftçilerimiz üretemez olmuştur. Türk gençliği, bugün üreticilerimizle birlikte emek cephesinin en önündedir. Türk gençliği zorluklar karşısında, Atatürk’ün teslim olmayan iradesi ve milletine güveniyle verdiği mücadelenin bugünkü temsilcisidir. Türk gençliği, vatan, üretim ve gelecek bayrağıyla Aslanlı yolda iktidara yürümektedir. İşte tam da bu sebeple, bugün savaşan ve yürüyen en büyük kuvvet Atatürk’tür. Atatürk bugün, PKK’ya karşı savaşta Türk Askeridir, Türk Polisidir, Mehmetçiktir. Emperyalizmin bütün saldırganlığına karşı, Atatürk bugün Doğu Akdeniz’de Deniz Kuvvetlerimizdir. Bütün bunlar bize şunu göstermektedir, Atatürk yalnızca duvardaki bir fotoğraf değildir. Atatürk her vatanseverin, her emekçinin, her gencin bilincindedir. Unutulmasın ki, heykeller savaşamazlar. Heykellere de, belinde kılıcıyla atın üzerindeki Atatürk, ancak Türk milletinin eylemleriyle savaşır. İşte bu yüzden Atatürk daima savaş mevziisindedir. Sınır boylarında ki, Doğu Akdeniz’de ki, mazlum milletlerin emperyalizmle savaşında ki ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin vatansever öğrencilerinin mücadelesindeki Atatürklere selam olsun. Hepimiz Atatürk'üz görevlere hazırız.” dedi.

Bu haber toplam 704 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.