Atıklar geri dönüştürülüyor

Atıklar geri dönüştürülüyor
Sıfır Atık Projesi kapsamında Muğla Valiliği Hizmet Binasında 6 bin 577 kilogram atık geri dönüştürüldü.Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı...

Sıfır Atık Projesi kapsamında Muğla Valiliği Hizmet Binasında 6 bin 577 kilogram atık geri dönüştürüldü.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "Sıfır Atık Projesi" çalışmaları Muğla Valiliği tarafından hassasiyetle yürütülüyor.

30 Mart 2018 tarihinde Valilik hizmet binasında uygulanmaya başlanılan Sıfır Atık Projesi kapsamında; 09 Mart 2021 tarihi itibariyle 3 bin 567 kilogram kâğıt, bin 764 kilogram plastik, bin 139 kilogram cam ve 107 kilogram metal kaynağında ayrıştırılarak geri dönüşümü sağlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2017 yılında sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde oluşan atıkları kontrol altına almak ve gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak adına hayata geçirdiği “Sıfır Atık Projesi” ile atık maddelerin kaynağında ayrıştırılarak geri dönüştürülmesi ile hem çevrenin korunmasına hem de ekonomiye katkı sağlanması hedeflendi.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Muğla Valisi Orhan Tavlı, 30829 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliğince Muğla Valiliğinin ‘Sıfır Atık Yönetim Sistemini’ kurarak ‘Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandığını, projenin tüm kamu kurum ve kuruluşlarında ve okullarda uygulandığını ifade etti.

Vali Orhan Tavlı, gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakma sorumluluğu ile hayata geçirilen projeye herkesin destek ve katkı sağlaması gerektiğini söyledi.

Bu haber toplam 348 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.