Avlonya Valisiyle Muğla Valisi Niyet Beyanı İmzaladı

Avlonya Valisiyle Muğla Valisi Niyet Beyanı İmzaladı
SİNEM KARAKAYA- Muğla Valisi Esengül Civelek ve Arnavutluk Avlonya Valisi Flamur Mamaj arasında işbirliği ve ortak çalışmalara yönelik niyet beyanı imzalandı....

SİNEM KARAKAYA- Muğla Valisi Esengül Civelek ve Arnavutluk Avlonya Valisi Flamur Mamaj arasında işbirliği ve ortak çalışmalara yönelik niyet beyanı imzalandı. Valilik 75. Yıl Toplantı Salonu’nda imzalanan niyet beyanında, ekonomi alanında ilçe ve bölgelerde küçük ve orta işletmelerin gelişmesi, Avlonya ve Muğla arasında bağlantıların sağlamlaşması kültür, turizm, spor, eğitim ve çevre koruma konusunda devlet özel yatırımlı programlara katılmak amaçlanıyor.

Muğla ve Avlonya arasındaki karşılıklı iyi niyetin gelişmesi amaçlı niyet beyanında imzalandı. Arnavutluk’un en önemli liman ve turizm kenti Avlonya ile ticari ve ekonomik iş birliğine yönelik niyet beyan töreninde bir araya geldiklerini belirten Muğla Valisi Esengül Civelek; “İmzalanacak iyi niyet beyanıyla Avlonya ve Muğla arasında gerçekleştirilecek kardeş şehir çalışmaları iki il arasında ticari, kültürel, spor, turizm ve eğitim alanlarında iş birliği oluşturulmasına katkı sağlayacaktır. Diğer yandan var olan kardeşlik duygularımızı pekiştirecek, gönüller arası köprü kurulmasına vesile olacaktır. Dolayısıyla Avlonya ve Muğla arasında imzalanacak olan niyet beyanının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Dedi.

Muğla’da olmaktan ve Muğla Valisi Esengül Civelek’in misafiri olmaktan onur duyduğunu dile getiren Avlonya Valisi Flamur Mamaj; “Çok farklı alanlarda kardeşlik ve gönül bağlarını güçlendirmek ekonomide, eğitimde, kültürde işbirliği yapılmasının başlangıcı olacak. Kültürlerimiz birbirine çok yakın olduğunu ayrıca Avlonya ve Muğla illerimizin karakteristik özellikleri çok yakın olduğu tam isabet bir niyet anlaşması olacağından hiç şüphem yok. Biz bu işbirliğinin ilk adımını atmış bulunuyoruz. Muğla Valisi Esengül Civelek işbirliğinde bu ilişkileri adım adım ileri götüreceğimize inancım tam. Bu ilk adım iyi niyet beyanının karşılığını Avlonya’da da sizlerin gelmesiyle imzalamış olacağız ve bu konuda en önemli iş birliği adımları atacağımıza eminim. Bu ilişkimiz hayırlı uğurlu olsun.” Şeklinde konuşu.

Aynı zamanda Muğla Valiliği tarafından Avlonya Valisi Flamur Mamaj ve delegasyon üyeleri Muğla’nın tarihi, kültürel, turistik yerleri gezdirilerek 2 gün süreyle Muğla’nın tanıtımı gerçekleştirilecek.

İmza töreninin ardından Muğla Valisi Esengül Civelek, Avlonya Valisi FlamurMamaj’aMuğla’ya özgü hediye takdim ederken, Avlonya Valisi FlamurMamaj, Muğla Valisi Civelek’e Avlonya ilini hatırlatan hediyeler takdim etti.

Bu haber toplam 419 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.