Avrupa Hareketlilik Haftası Yürüyüşle Kutlanacak

Avrupa Hareketlilik Haftası Yürüyüşle Kutlanacak
SİNEM KARAKAYA- Gençlik ve Spor Bakanlığı 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle vatandaşları hareketliliğe teşvik etmek amaçlı etkinlikler...

SİNEM KARAKAYA- Gençlik ve Spor Bakanlığı 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle vatandaşları hareketliliğe teşvik etmek amaçlı etkinlikler düzenliyor. 22 Eylül Pazar günü tüm Türkiye’de eş zamanlı düzenlenecek olan etkinliğin teması ‘Birlikte Yürüyelim’ olacak. Bu kapsamda düzenlenen etkinlik Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından halk yürüyüşü olarak gerçekleştirilecek.

Avrupa Hareketlilik Haftası Yürüyüşle Kutlanacak

2002 yılından bu yana motorlu araç trafiğinin kısıtlanması ve yerine sürdürülebilir ulaşım türlerinin teşviki amacıyla 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’na bu yıl dünya genelinde 51 ülkeden 2627 şehir katılım sağlıyor. Bu bağlamda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından planlanan etkinlik kapsamında 81 il ile eş zamanlı olarak Muğla Menteşe’de de 22 Eylül Pazar günü Birlikte Yürüyelim Halk Yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Günümüzde dünya çapında kutlanmaya başlanan etkinlik haftasında, şehir merkezlerinde motorize trafiğin kısıtlanması, sürdürülebilir hareketlilik türlerinin kullanımının teşviki ve kişilerin yaygın tercihlerinin çevresel etkilerine ilişkin farkındalık oluşturulması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirten Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman; “Bu bağlamda Gençlik ve Spor Bakanlığımızca 22 Eylül Pazar günü tüm illerde eş zamanlı olarak “Birlikte Yürüyelim” sloganı ile bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Amacımız Muğla’da ki Vatandaşlarımızı Hareketli bir yaşam konusunda spora teşvik etmek bu nedenle 3’den 93’e tüm Muğlalı vatandaşlarımızı 22 Eylül Pazar günü saat 14:00 da Muğla Atatürk Meydanına bekliyoruz.” Dedi.

Atatürk Anıtı’ndan başlayacak olan etkinliğe katılımın yoğun olması bekleniyor.

Bu haber toplam 392 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.