AYLAN BEBEĞİN DRAMI FİLM OLUYOR

AYLAN BEBEĞİN DRAMI FİLM OLUYOR
FERDİ YAVUZ-  Suriye’den kaçak yollarla Avrupa’ya gitmeye çalışırken 2 Eylül 2015 yılında, ailesiyle birlikte bindikleri botun alabora olması sonucu...

FERDİ YAVUZ-  Suriye’den kaçak yollarla Avrupa’ya gitmeye çalışırken 2 Eylül 2015 yılında, ailesiyle birlikte bindikleri botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden Aylan Bebeğin cansız bedeni Bodrum Akyarlar Sahili’ne vurmuştu. Olay hem Türkiye’de hem de Dünya gündemin de büyük yankı uyandırmıştı. Meydana gelen bot faciasın da  Annesi Rehan Kurdi, ağabeyi Aylan Kurdi ile birlikte hayatını kaybeden aylan bebeğin hayatı film oluyor. Dünyaca ünlü Türk Yönetmen Ömer Sarıkaya tarafından filmi çekilecek olan Aylan Bebeğin dramı filme konu olacak. Konu ile ilgili Muğla Gazetesi’ne özel açıklamalar yapan ünlü yönetmen Ömer Sarıkaya; “3 yaşındaki Aylan Bebeğin cansız bedeni kıyıya vurmuştu. Bu acı olayı unutmak mümkün değil. Aslında kıyıya vuran bir insanlık ayıbı.” Dedi.

İslamofobi, Sessiz Melek, Sessiz Çığlık gibi filmlerin yönetmeni dünyaca ünlü yönetmen Ömer Sarıkaya, 4 yıl önce cansız bedeni Bodrum’da sahiline vuran Aylan Kürdi'nin filmini çekecek. Ayrıca Hollywood film sektörünün yakından tanıdığı ünlü yönetmen Ömer Sarıkaya’nın İslamophobia ve Sessiz Çığlık filmleri 72. Cannes film festivalinde yer almıştı.

Aylan Bebeğin hayat dramını filme alacak olan Sarıkaya’nın oyuncu kadrosunda dünyaca ünlü oyuncular yer alacak. Sarıkaya, Hollywood yıldızı Mike Mitchell, Daniel Baldwin, Alman oyuncu Wilma Elles ile birlikte Türk sinemasından Tamer Karadağlı ve Türk gazeteci Talat Atilla'nin yer alacağını ve filmin 90 dakikalık olacağını söyledi.

Hollywood yönetmeni Ömer Sarıkaya, çekimleri başlayacak olan film hakkında şunları kaydetti;

“2 Eylül 2015 de ailesiyle birlikte Yunanistan’a geçmeye çalışırken bindikleri botun batması sonucu cansız bedeni Bodrum’da kıyıya vuran 3 yaşındaki Aylan Kudi’yi unutmak mümkün değil. Savaştan ve zulümden kaçarken denizlerde kaybolan ve felaketin sembolü haline gelen 3 yaşındaki Aylan’ın acısı dünya için dram olmuştu. Bu olaydan sonra kıyıya vuran insanlık ayıbı ve yeryüzünün ağrısı olarak hem Türk basınında hem de dünya basınında Aylan bebek ve ailesinin dramı uluslararası boyuta taşınmıştır. Bu nedenle biz de sahile vurmuş olan bu dünyanın ayıbı olarak ‘Aylan Bebek’ adlı bir Hollywood filmi yaparak dünya milletlerine unutturmamak adına ikinci bir Titanic olarak insanların hafızalarında devamlı kalacaktır. Bu filmin yazarı Ben Ömer Sarıkaya ve Serpil Devrim müthiş bir dram yazdık. Bu filmin yönetmeni ben deniz Ömer Sarıkaya filmimizin yapımcısı ve ana sponsoru Zeynep Kılıç(Hotel Ambrossia) filmimizin Executive Producer ve genel koordinatörü Mustafa Kılınçarslan oyuncularımız Ali Sabri Belaid, WillmaElles, Milat Aristo, Efraiem Hanna, Talat Atilla, Mustafa Ayhan, Mike Mitchell, Adnan Koç, Aydan Çakır, DijanKozok. Bu filmin tüm geliri insani yardıma yani BM ye gidecektir mültecilere. Hedefimiz  bu filmi BM çatısı altında birçok uluslararası film festivallerine sokmak yanı sıra Oscar ve Nobel’e aday yaptırabilmektir.” Dedi.

Bu haber toplam 869 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.