Aylin’e protez bacak için ilk adım atıldı

Aylin’e protez bacak için ilk adım atıldı
Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi, Akyol Pazar yeri girişinde kaza sonucu bacağını kaybeden 9 yaşındaki Aylin Dağdeviren’e protez bacak temin edilmesi...

Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi, Akyol Pazar yeri girişinde kaza sonucu bacağını kaybeden 9 yaşındaki Aylin Dağdeviren’e protez bacak temin edilmesi için ilk adımı attı.

Neval Çolak

Muğla’nın Menteşe ilçesi Akyol pazar yeri girişinde kamyon çarpması sonucu bacağını kaybeden 9 yaşındaki Aylin Dağdeviren’e protez bacak temin etmek için Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi’nce çalışmalar başladı.

Kaza sonucu bacağını kaybeden Aylin Dağdeviren’in protez bacak çalışması için ilk adımı attıklarını söyleyen Şube Başkanı Pınar Boyacı, “Ailenin protez masraflarını Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi olarak karşılayacağımızı söylemiştik. Almanya şubemiz ile irtibat halindeydik ama ilk görüşmeyi Muğla’daki protezci ile yapacağız” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Turhan Togan ve Aylin’in Doktoru Uzm. Dr. Erhan Öner ile yaptığı görüşme hakkında bilgi veren Boyacı, “Türkiye’de de bu protezi yapabilecek yerlerin olduğunu öğrendik. Aylin’in büyüme aşamasında protezle ilgili şikayetleri olabileceğinden ve ilk aşamada provaları olacağından protezin yurt dışından gelmesinin sıkıntı olabileceği söylendi. Bir erişkine standart protezin verildiği ama çocukların ister istemez büyüme dönemlerinde değişimler ve provalar gerektiği bilgisini aldık. En yakın zamanda Aylin’in protezi için ölçüm alınacak” şeklinde konuştu.

Olay, Muğla’nın Menteşe ilçesi Akyol Pazarı girişinde meydana gelmiş, cadde üzerinde seyir halindeyken sağa döndüğü sırada yoldan annesi ile karşıya geçmeye çalışan Aylin Dağdeviren’e hafriyat kamyonu çarparak, ayaklarının üzerinden geçmiş ve ağır yaralanan 9 yaşındakiAylin Dağdeviren’in sağ bacağı kesilmişti.

Bu haber toplam 1233 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.