Aylin’in hedefi vali olmak

Aylin’in hedefi vali olmak
Geçtiğimiz yıl Muğla’nın Menteşe ilçesi Akyol Pazar yeri girişinde kaza sonucu bacağını kaybeden 9 yaşındaki Aylin Dağdeviren, yeni okuluna kayıt...

Geçtiğimiz yıl Muğla’nın Menteşe ilçesi Akyol Pazar yeri girişinde kaza sonucu bacağını kaybeden 9 yaşındaki Aylin Dağdeviren, yeni okuluna kayıt yaptırdı. Özel TAÇ Okullarında eğitim görecek küçük Aylin, ileride vali olmak istediğini söyledi.

Sinem Korkmaz

Geçtiğimiz yıl Abdi İpekçi Caddesi’nden Leylak Sokak’a dönen hafriyat kamyonunun, annesi ile karşıdan karşıya geçmeye çalışırken meydana gelen kazada bacağını kaybeden 9 yaşındaki Aylin Dağdeviren, yeni okul heyecanı yaşıyor. Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi’nin aracılığı ile Muğla Özel TAÇ Okulları küşük Aylin’in eğitimini üstlendi. Özel TAÇ Okullarına kayıt yaptırmaya giden küçük Aylin’i Muğla Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şube Başkanı Pınar Boyacı ve dernek üyeleri yalnız bırakmadı. Yeni eğitim hayatı için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Aylin Dağdeviren, “İleride Muğla’ya vali olmak istiyorum” dedi.

“AYLİN BİZİM KIZIMIZ”

“Muğla’nın Aylin’ini okula teslim ediyoruz” diyen Pervin Töre, “İlk olarak okulumuza çok teşekkür ediyorum. Aylin bizim kızımız. Bizde kızımızı buraya emanet ediyoruz. Muğla’nın Aylin’i eğitim öğretim hayatında artık bu kuruma emanet. Aylin kızımıza destek olan Beyazay Derneği başkanımıza ve yönetim kuruluna duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu süreçte Aylin’e birebir destek oldular hem psikolojik hem maddi manevi her konuda da ailenin yanında oldular. Bu yüzden Beyazay derneği başkanı ve üyelerine çok teşekkür ediyorum. Aylin’in ışığının yaşam boyu sönmeden devam etmesini diliyorum” dedi.

Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şube Başkanı Pınar Boyacı, “Aylin kızımızla talihsiz bir kaza sonucu tanışmıştık. O günden beri Aylin ile hep beraberiz. Aylin’e protez sözü vermiştik ve kızımız şu anda yürüyor. Aylin’in eğitim hayatında hep arkasında olacağız. Ekibimdeki arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Biz Aylin’in eğitim hayatında hep arkasında olacağımızı söylemiştik. Pervin hanımla da görüştük sağolsun o da bizi kırmayarak bizimle beraber hareket etti. En önemlisi TAÇ Okulları da bizi geri çevirmediler. Çok mutluyuz” dedi.

“VALİ OLMAK İSTİYORUM”

Muğla’ya vali olmak istediğini söyleyen Aylin Dağdeviren, “Bu imkanı sağladıkları için çok mutluyum. Kaza geçirmeden önce de en büyük hayalim vali olmaktı. Hep bunun için çalıştım. Muğla’da vali olmak istiyorum. Beni burada yalnız bırakmayan, bana bu imkanları sağlayan, arkamda duran herkese çok teşekkür ederim. Yeni okulum için hem çok heyecanlı hem de çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Aylin’in kendilerine emanet olduğunu söyleyen Muğla Özel TAÇ Okulları Müdürü Şerif Şalk, “Aylin bize şuan dan itibaren emanet edilmiş bir öğrencimiz. Bütün eğitim süreci içerisinde TAÇ Okulları olarak Aylin’in eğitimini üstleneceğiz. Aylin tüm öğrencilerin kardeşi, öğretmenlerinde evladı olacak. Kendisinin her türlü gereksinimini karşılayacağız. Bu arada tabi ki kız kardeşini de bünyemize alacağız. Onu da okutacağız. Yeter ki bizimle beraber sağlıklı mutlu bir şekilde çalışsınlar” dedi.

DAĞDEVİREN’LERE ÇİFT SÜPRİZ

Özel TAÇ Okulları’nda eğitimine devam edecek olan Aylin Dağdeviren’in ablası Ceylin Dağdeviren’de aynı okulda eğitim görecek. Abla ile kardeşi ayırmak istemediklerini dile getiren okul yönetimi her iki kardeşin de eğitimini üstlenmiş olacak.

Bu haber toplam 729 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.