AYYILDIZ: “İLK ETAPTA YILLIK AİDATLARA AF ÇIKTI”

AYYILDIZ:  “İLK ETAPTA YILLIK AİDATLARA AF ÇIKTI”
Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, odalara yıllık aidat borcu olan üyelerin faizlerin af edilmesi ile ilgili ve meslek kuruluşu odaların emlak vergisinin de muaf olma taleplerin devlet tarafından...

Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, odalara yıllık aidat borcu olan üyelerin faizlerin af edilmesi ile ilgili ve meslek kuruluşu odaların emlak vergisinin de muaf olma taleplerin devlet tarafından göz önüne alındığını belirterek, ilk etapta yıllık aidatlara af çıktığını duyurdu.

Coronavirüs döneminde kazanç elde edemeyerek zor günler geçiren esnaflar için Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız girişimde bulundu.

Başkan Ayyıldız, odalara yıllık aidat borcu olan üyelerin faizlerin af edilmesi ile ilgili ve meslek kuruluşu odaların emlak vergisinin de muaf olma taleplerin devlet tarafından göz önüne alındığını belirterek, ilk etapta yıllık aidatlara af çıktığını duyurdu.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, “13 ilçede faaliyette bulunan esnaf ve sanatkârlarımız ile araç sahibi şoför esnaflarımızın gelir düzeylerinin düşük olması nedeni ile yıllık aidatlarını ödeyememektedir. Bu sebeple Konfederasyonu Genel Başkanlığına gerekli yazılarımızı yazdık. Mart 2020 yılından itibaren tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılan Coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle tüm esnaf ve sanatkarlarımız, araç sahibi şoför esnaflarımız mağdur durumda kaldı. 2021 yılında da devam eden salgından dolayı Ramazan Bayramında da ülkemizde tam kapanma tedbirleri nedeniyle yine esnaf ve sanatkarlarımız, araç sahibi şoför esnaflarımız bir gelir elde edemedi. . Bankalara, Kredi Kefalet Kooperatiflerine olan borçları, Sigorta, Bağ-Kur, kira giderleri, elektrik, su, doğalgaz giderleri, personel ücretleri, motorlu taşıtlar vergisi, vergi borçları vs. tüm giderleri her geçen gün katlanarak esnaf ve sanatkarlarımızın, araç sahibi şoför esnaflarımız borçları arttı. Bu nedenle odalarımıza kayıtlı olan üyelerimizin yıllık aidat borçlarının, faizlerinin silinmesine bunun yanında odalarımız ücretlerini toplayamadıkları için belediyelere olan emlak vergilerini de ödeyemez duruma geldi. 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşu Kanununa tabi olan odalarımızın kamu kurumu niteliğinde hizmet verdikleri için emlak vergisi borçlarını da ana para ve faizinin de kaldırılmasını, taksitlendirme yapmış olanlarda dahil odalarımızın gayrimenkul emlak vergilerinin de tamamen kaldırılmasını ( emlak vergisinden muaf olmasını) odalarımızın ayakta kalabilmesi için ve yanlarında çalışanların istihdamını devam ettirebilmesi için, işsizliğin çoğalmaması için talepte bulunduk” şeklinde konuştu.

Taleplerinin göz önüne alındığını söyleyen Başkan Ayyıldız, “Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığımızın değişik tarihlerde ve 25.05.2021 tarih 2021/666 sayılı yazımız ile odalara yıllık aidat borcu olan üyelerimizin faizlerin af edilmesi ile ilgili ve meslek kuruluşu odalarımızın emlak vergisinin de muaf olma taleplerimizin devletimiz tarafından göz önüne alınmış olup, ilk etapta yıllık aidatların affı çıkarılmıştır. Başka Sayın Cumhurbaşkanımıza, Ticaret Bakanımıza, Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğümüze, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonumuz Genel Başkanımıza ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 319 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.