Ayyıldız, Muğla’da yapacakları çalışmaları anlattı

Ayyıldız, Muğla’da yapacakları çalışmaları anlattı
Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Büro İş Sendikası Ege Bölge Başkanı ve İzmir 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Ayyıldız, Şube Uzmanı Abidin Dündar...

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Büro İş Sendikası Ege Bölge Başkanı ve İzmir 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Ayyıldız, Şube Uzmanı Abidin Dündar ile Muğla İl Temsilcisi İbrahim Ertaş, Muğla Gazetesi, Muğla Haber Gazetesi ve Muğla Postası Gazetelerini bünyesinde bulunduran Muğla Matbaacılık Gazetecilik Ticaret Limited Şirketi’ne ziyarette bulundu.  Öz Büro İş Sendikası hakkında bilgiler aktaran Ayyıldız, “35 yıldır bulunan rakip sendika ile olan yarışımızı zaferle taçlandırdık” dedi.

Haber Merkezi

Öz Büro İş Sendikası Ege Bölge Başkanı ve İzmir 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Ayyıldız, Şube Uzmanı Abidin Dündar ile Muğla İl Temsilcisi İbrahim Ertaş, Muğla Matbaacılık Gazetecilik Ticaret Limited Şirketi bünyesindeki Muğla, Muğla Haber ve Muğla Postası Gazetelerine ziyarette bulundu. Öz Büro İş Sendikası hakkında bilgiler aktaran Ayyıldız, “ Tek amacımız insan onuruna yakışır geliri olan, ekonomik ve sosyal hakları yüksek bir toplu sözleşme imzalamak” şeklinde konuştu.

“GİDERİLMESİ GEREKEN ÇOK FAZLA SORUNLARI OLDUĞUNU TESPİT ETTİK”

İsmail Ayyıldız yaptığı açıklamada, “Şuanda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda bir örgütlenme çalışması yapmaktayız. Muğla, çok sevdiğimiz bir il. Bu yüzden burada olmaktan çok mutluyuz. Öz Büro İş Sendikası, Hak-iş'e bağlı 10 Nolu kolunda faaliyet gösteren bir sendikadır. Şuanda birçok kamu kurumunda olduğu gibi Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda da çoğunluğu sağlamış ve 28 Şubat'tan sonra yapılacak olan toplu sözleşmede yetkiyi alacak olan sendikayız. Biz de elimizden gelen en iyi şekilde sizlerin bu teveccühüne layık olmaya çalışacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda geçen ay itibari ile çoğunluk tespiti ile ilgili çalışmaları yaptık ve şuanda 35 yıldır bulunan rakip sendika ile olan yarışımızı zaferle taçlandırdık. Çoğunluğu kazanmış bulunmaktayız. Bunlardan biri kamu işçileri, en eski işçiler, 696 sayılı kanun hükmünde kararname ile kadroya alınan işçilerimiz var, taşerondan kadroya geçenler, bir de İŞKUR üzerinden yeni atanan işçilerimiz var. 1 Kasım itibari ile bu farkların hepsi ortadan kalkıp herkesin tek tip kamu işçisi olacağı bir dönem başlayacak. Burada almış olduğumuz yetki ile tek amacımız arkadaşlarımıza güzel, insan onuruna yakışır geliri olan, ekonomik ve sosyal hakları yüksek bir toplu sözleşme imzalamak. Gençlik ve Spor Bakanlığı çalışanlarında da sahada yaptığımız çalışmalarda çok fazla eksiklerini belirledik. Giderilmesi gereken çok fazla sorunları olduğunu tespit ettik. Öncelikli amacımız kadro ve pozisyonları ne ise orada çalışmalarının önünü açmak, bu anlamdaki sorunlarını gidermek, kimlik kartlarında bulunan işçi ibaresini kaldırarak yaptıkları bilfiil iş ne ise bununla alakalı ünvanlarının yazılması sağlanması, çalışma sürelerinde 40 saat uygulamasını getirmek istiyoruz. Sonrasında maaşları insan onuruna yakışır bir noktaya çekmek, istiyoruz” dedi.

“İŞÇİNİN YANINDA OLAN BİR SENDİKAYIZ”

İbrahim Ertaş’ın Muğla İl Temsilcisi olarak görevlendirdiklerini söyleyen Ayyıldız, “Çalışmaları ile bize il günden bu yana destek olan, her konuda yanımızda olan İbrahim Ertaş arkadaşımız, Muğla il temsilcisi olarak görevlendirildi. Muğla ilindeki Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı, kurum içerisinde çalışan ve tanınmış ve kolaylıkla ulaşabilecekleri bir arkadaşımız kendisi” dedi.

“İnsan onuruna yakışır bir şekilde bir hayat devam ettireceğiz” diyen İl Temsilcisi İbrahim Ertaş, “Yeni, güçlü, samimi, işçinin yanında olan, sarı sendika olmayan, tamamı ile işçinin yanında olan, 7-24 işçinin yanında olup sizlerle birlikte koşturan bir sendika ile birlikte inşallah daha güzel günler göreceğiz. Hep birlikte, insan onuruna yakışır bir şekilde bir hayat devam ettireceğiz” dedi.

“EMEĞE SADAKAT ŞEREFİMİZDİR”

Şube Uzmanı Abidin Dündar ise, “Öz Büro İş Sendikası her zaman emekçinin, işçinin yanında yürüyen bir sendikadır. Sloganımız da, 'Emeğe sadakat şerefimizdir' düsturu ile hareket ediyoruz ve tüm işçi kardeşlerimizin özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndaki işçi kardeşlerimizin her daim yanındayız ve yanında olacağız” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1014 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.