AYYILDIZ: OKULLARIN AÇILMASI ESNAFI OLUMLU ETKİLEYECEK

AYYILDIZ: OKULLARIN AÇILMASI ESNAFI OLUMLU ETKİLEYECEK
Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, yaklaşan eğitim sezonu öncesinde basın açıklamasında bulundu. Ayyıldız, “Okulların açılması sadece araç sahibi şoför esnaflarımızın değil tüm...

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, yaklaşan eğitim sezonu öncesinde basın açıklamasında bulundu. Ayyıldız, “Okulların açılması sadece araç sahibi şoför esnaflarımızın değil tüm esnaf ve sanatkarlarımızı olumlu etkileyecektir. Esnaf, eğitim sezonunun başlamasını dört gözle bekliyor” dedi.

Muğla genelinde 137 bin 249 öğrenci yaklaşık bir buçuk yılın ardından 6 Eylül Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlayacak. Okulların açılmasının esnafları olumlu etkileyeceğine dair açıklama yapan Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız,  “Esnaflarımız eğitim sezonunun başlamasını dört gözle bekliyor” dedi.

Ayyıldız, açıklamasında şunları söyledi:

“Milli Eğitim Bakanlığının İl Müdürlüklerine gönderdiği yazıyla okulların yüz yüze eğitime hazır hale gelmesi talimatı vermiştir. Pandemi nedeniyle iki yıldır zor durumda bulunan araç sahibi şoför esnaflarımız eğitim sezonunun başlamasını dört gözle bekliyor. Okulların açılması sadece araç sahibi şoför esnaflarımızın değil tüm esnaf ve sanatkarlarımızı olumlu etkileyecektir. Esnaflarımızın pandemi sürecinde kapalı oldukları bu zor dönemleri biran önce atlatabilmesi için devlete olan borçlarından vergi, Bağ-kur, sigorta, kira, elektrik, su vs. giderlerini ödeyebilmesi için tekrar salgının artmaması için, esnafıyla, vatandaşıyla toplumun her kesiminin maske mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uymaları gerektiği ve aşılamada da hız kesmeden devam etmelidir.”

YÜZLERCE ESNAFIMIZDA HAREKETLİLİK BEKLENİYOR

Kıyafeti satan konfeksiyoncu, ayakkabıcı ve çantacı gibi esnaflarda hareketlilik olacağını söyleyen Başkan Ayyıldız, “ Ülke genelinde 27 milyon öğrencinin yüz yüze eğitime başlamasıyla başta kantinci, servisçi, kırtasiyeci esnaflarımız olmak üzere okul kıyafeti satan konfeksiyoncu, ayakkabıcı, çantacı, terzi, lokantacı, berber, pastacı, kuaför, taksici, dolmuşçu gibi yüzlerce esnafımızda hareketlilik beklenmektedir. Ülke genelinde yaklaşık 400 bin okul servis aracı, 15 binden fazla kantinci esnafımız 2 yıldır istedikleri geliri elde edememişlerdir. Okulların açılmasıyla servisçi ve kantinci esnaflarımız birikmiş kira, fatura, vergi, sosyal güvenlik primi gibi borçlarını ödeyebileceklerdir. Diğer yandan 5-6 milyar liralık alış veriş hacmine sahip olan ve 2 yıldır iş hacmi büyük ölçüde daralan kırtasiyeci esnaflarımızın işleri açılacak, kredi borcu olan servisçi esnaflarımızda yüz yüze eğitim başlamasıyla kredi borçlarını ödeyebileceklerdir.  Bunun için tekrar kapanmamak, salgının hızını düşürmek için, başta servisçi, kantinci esnaflarımız ve aileleri olmak üzere uzaktan yakından tüm esnaflarımız, yanlarında çalışanlar ve aileleri Covid-19 salgınını yenmek için aşı olmaları, maske, mesafe ve hijyen kurallarına içeren tüm önlemleri 6 Eylül 2021 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir” dedi.

Bu haber toplam 532 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.