Ayyıldız’ın başkanlığı düştü

Ayyıldız’ın başkanlığı düştü
***2 Şubat 2021 Salı günü gerçekleştirilen başkanlık seçiminde Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı ve Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız’ın, Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı’ndan...

***2 Şubat 2021 Salı günü gerçekleştirilen başkanlık seçiminde Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı ve Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız’ın, Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı’ndan istifa ederek, koltuğunu oğlu Mehmet Ayyıldız’a bırakmasının yankıları sürüyor.

***Bu devrin usulsüz olduğunu iddia ederek, itirazda bulunan Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Denetim Kurulu Başkanı Gökhan Ekin, alınan kararın iptali ve incelenmesi için konunun Ticaret Bakanlığı Teftiş Kurulu’na taşınmasının ardından, Mehmet Ayyıldız’ın başkanlığının Ticaret Bakanlığı kararı ile düştüğünü açıkladı.

Sinem Korkmaz

Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız’ın, 2 Şubat 2021 Salı günü oda hizmet binasında gerçekleştirilen başkanlık seçiminde istifa ettiğini açıklayarak, koltuğunu oğlu Mehmet Ayyıldız’a bırakmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Bilindiği gibi yapılan seçimin usulsüz olduğu iddiası ilçede gündeminde yer bulmuştu.

Yapılan seçimde birçok eksikliğin ve usulsüzlüğün olduğunu iddia eden Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Denetim Kurulu Başkanı Gökhan Ekin, oda başkanlığının bir aileye ait olmadığını ve başkanlık seçiminde alınan kararların hükümsüz olduğunu açıklamış ve alınan kararın iptali ve incelenmesi için konuyu Ticaret Bakanlığı Teftiş Kurulu’na taşımıştı.

Oda Denetim Kurulu Başkanı Gökhan Ekin, Ticaret Bakanlığı müfettişleri tarafından alınan ifadelerin sonucunda Mehmet Ayyıldız’ın başkanlığının düşürüldüğünü açıkladı.

Gökhan Ekin, gazetemize yaptığı açıklamada Mehmet Ayyıldız’ın başkanlığa uygun olmadığını yinelerken, “2 Şubat 2021 Salı günü Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı seçimi olmuştu. Şükrü Ayyıldız istifa ettikten sonra yedek yönetim kurulunda bulunan oğlu Mehmet Ayyıldız’ın yönetim kurulu tarafından başkan seçildiğine yönelik bize haber geldi. Bu gelişmenin devamında toplantıyı denetlediğimizde Mehmet Ayyıldız’ın ve Şükrü Ayyıldız’ın da toplantıya katılmadığı tespit ettik. Bu durumu Ticaret Bakanlığı’na bildirdik. Sonrasında denetim kurulu olarak ilk önce bizim ifadelerimiz alındı daha sonra anlattıklarımızı teyit etmek için yönetim kurulunun ifadesi alındı. Tüm bunlar Ticaret Bakanlığı müfettişleri tarafından toplanıp bir sonuca bağlandı ve Mehmet Ayyıldız başkanlıktan düşürüldü. Yönetim kurulu arkadaşlarımızdan öğrendik biz bu haberi ve bize toplantının başkanlık seçimi için yeniden yapılacağını bildirdiler. Yönetim kurulundan bazı kişiler hiçbir konuşma ve istişare yapılmadan toplantının birkaç gün sonrasına bırakılması konusunda bir karar alıyor. Yönetim kurulunu yine kandırmaya çalışıyorlar. Biz Mehmet Ayyıldız’ın daha öncede başkanlığa uygun olmadığını söylemiştik. Mehmet Ayyıldız’ın yönetimden de düşmesini talep etmiştik fakat o kabul edilmemiş. Bu durumu tekrardan inceleyeceğiz” diye konuştu.

Bu haber toplam 702 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.