AYYILDIZ’IN OĞLU YENİDEN BAŞKAN

AYYILDIZ’IN OĞLU YENİDEN BAŞKAN
Ticaret Bakanlığı kararı ile başkanlığı düşen Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, yeniden başkan seçildi.Sinem Korkmaz2 Şubat 2021 Salı günü gerçekleştirilen başkanlık seçiminde Muğla Esnaf...

Ticaret Bakanlığı kararı ile başkanlığı düşen Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, yeniden başkan seçildi.

Sinem Korkmaz

2 Şubat 2021 Salı günü gerçekleştirilen başkanlık seçiminde Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı ve Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız’ın, Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı’ndan istifa ederek, koltuğunu oğlu Mehmet Ayyıldız’a bırakmıştı.

Bu devrin usulsüz olduğunu iddia ederek, itirazda bulunan Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Denetim Kurulu Başkanı Gökhan Ekin, alınan kararın iptali ve incelenmesi için konunun Ticaret Bakanlığı Teftiş Kurulu’na taşınmasının ardından, Mehmet Ayyıldız’ın başkanlığının Ticaret Bakanlığı kararı ile düştüğünü açıklamıştı.

Mehmet Ayyıldız’ın başkanlığının düşürülmesinin ardından yeni bir gelişme yaşandı. Yönetimin bir kez daha başkanlık seçimi gerçekleştirdi ve Mehmet Ayyıldız yeniden başkan seçildi.

“GÖREVİME DEVAM EDİYORUM”

Yapılan yeni seçimde tekrar başkan seçildiğni söyleyen Mehmet Ayyıldız, “Başkan seçildiğim seçim ile ilgili birkaç arkadaşımız bakanlığa itirazda bulunmuştu. Bizde problemlerin ve soru işaretlerinin olmaması için bir müfettiş çağırmıştık. Şikayetler konusunda değil de başka bir konuda eksiklik bulundu ve güven problemi olmaması için yapılan seçimin tekrarlanmasını istedi bakanlık. Bizde ona istinaden yeni bir seçim yaptık ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız da sağolsunlar hepsi tekrardan bana oy verdi. Yeniden başkan seçildim ve görevime devam ediyorum” dedi.

Seçimlerde babadan oğula bir senaryo olduğunu söyleyen Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Denetim Kurulu Başkanı Gökhan Ekin “Şubat ayında yapılan toplantıda usulsüzlük olduğuna dair denetim kurulu olarak tespitimiz olmıştu. Mehmet bey ve Şükrü bey olmadığını iddia etmişlerdi. Bizde müfettiş talebiyle Ticaret Bakanlığına başvuru yaptık. İlk önce denetim kurulunun ifadesi alındı daha sonrada yönetimin ifadesi alındı. Bunun akabinde de bir rapor düzenlendi. Şükrü Ayyılıdız’ın yerine yedek üye davet edilmeme sebebiyle Mehmet Ayyıldız’ın başkan seçilemeyeceği ve başkanlığının iptal edilmesi yönünde bir karar çıktı. Tabi bunu oldu bittiye getiriyorlar, yine hiç kimseye söylemeden bu kararı saklıyorlar. Bunun ilk önce denetim kuruluna söylenmesi lazım. Yönetim kuruluna bile seçim olacağını söylemeden odaya çağrıyorlar, orada söylüyorlar. ‘Mehmet bey seçilirken yanlışlık olmuş, takrar seçmemiz gerekiyor’ diye söylüyorlar. Böyle bir babadan oğula senaryosu yani. Başka bir şey yok yani” dedi.

Bu haber toplam 686 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.