AZERBAYCAN'DAN DESTEKLER SÜRÜYOR

AZERBAYCAN'DAN DESTEKLER SÜRÜYOR
Geçtiğimiz gün Muğla 'ya yangınlara destek olmak amacıyla gelen Azeri ekipler çalışmalarına devam ediyor. İlk olarak 110 kişinin geldiği Muğla'ya 2. Etap olarak 150 kişilik ekip 19 itfaiye, 2 otobüs, 1 ambulans, 3 ilk müdahale...

Geçtiğimiz gün Muğla 'ya yangınlara destek olmak amacıyla gelen Azeri ekipler çalışmalarına devam ediyor. İlk olarak 110 kişinin geldiği Muğla'ya 2. Etap olarak 150 kişilik ekip 19 itfaiye, 2 otobüs, 1 ambulans, 3 ilk müdahale aracı geldi.

Kardeş ülke Azerbaycan’dan Muğla’ya yangın felaketine destek olmak amacıyla 2. Etap olarak gelen 150 kişilik ekip Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Milli Piyango Kız Öğrenci yurduna yerleştirildi.

Sabah saatlerinde kahvaltılarını yapan ekip, hazırlıklarını tamamladıktan sonra Kavaklıdere ve Muratlar yangına müdahale için yola çıktı.

Her türlü imkanı ve desteği sağlayarak Azeri ekibe ev sahibi yaptıklarını söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “Sahada müthiş bir mücadele veriyorlar. Takdir ve saygıyla izliyoruz. Sabah saat 06.00 gibi burada kahvaltılarını yapıyorlar ve hemen sahaya gidiyorlar. Akşam 09.30 gibi tekrardan buraya geliyorlar. Yeni gelen grubumuz, 150 kişi olmakla beraber, 19 itfaiye, 2 otobüs 1 ambulans ve 3 ilk müdahale aracı geldi. Kardeş ülkeden gelen ekibimiz il ekibimizle birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Milli Piyango Kız Öğrenci yurdunda kalacak.” dedi.

AZERBAYCAN KARDEŞLERE EV SAHİPLİĞİ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği içerisinde, çalışmalara destek olduklarını belirten İl Müdürü İlman, “Kardeşlerimizin beslenme hizmetleri AFAD ve Kızılay tarafından karşılanıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bizlerde ev sahipliği yapıyoruz. Bunun dışından biz bakanlık olarak, gelen kardeşlerimizin en azından rahat etmeleri için kendi bakanlığımız ve hayırseverlerden bütçesinden giyim, gıda ve kişisel ihtiyaçları olarak her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yoğun bir çalışma sürecinde, Burada rahat etmeleri biler için çok önemli. Elimizden geldiğince tedbirli olmaya gayret gösteriyoruz. Ev sahipliği neyi gerektiriyorsa, en fazlasını ve en iyisini yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Yangın süreci kapsamında, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan hizmetler ile ilgili bilgi veren Müdür İlman, “Milli Piyango Yurdumuzda 265 Kişi (110+150=265 Azeri Kurtarma Ekibi,  5 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli), Milas Yurdumuzda 244 Kişi (2 Vatandaş, 242 İtfaiye, Emniyet, İçişleri Bakanlığı Personeli), Fethiye yurdumuzda 47 kişi Emniyet Personeli. Ortaca Yurdumuzda 13 Vatandaşımıza hizmet verilmektedir. Milas Gençlik Merkezimiz Afet Koordinasyon Merkezi olarak hizmet vermektedir. Marmaris Beldibinde bulunan iki adet Futbol Sahamız ve tesislerimiz Yangın söndürme helikopterleri için iniş kalkış alanı ve yakıt ikmal merkezi olarak hizmet vermektedir.” diye konuştu.

“BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMA GEREKTİREN BİR SÜREÇ”

Bu sürecin birlik, beraberlik ve dayanışma gerektiren bir süreç olduğuna değinen Müdür İlman, “Bu zor zamanlarda dost ve kardeş ülkemizin desteğini önemsiyoruz. Bu kardeşlerimizin kendi memleketlerinden buraya kadar gelerek bize destek olmaları tek millet, iki devlet adına çok önemli. Gençlik merkezi, gençlik liderleri, gönüllü gençler ve tüm ekibimizle, tesislerimizle sahada en etkin şekilde Bakanlığımızı en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni samimiyet ve gayretle yapmaya devam ediyoruz. Tez zamanda bu sıkıntıları gidermek için Rabbim milletimize güç kuvvet versin İnşallah.”dedi.

Bu haber toplam 614 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.