BADEM SÜTÜ ve BADEM UNU NASIL YAPILIR? FAYDALARI NELERDİR?

BADEM SÜTÜ ve BADEM UNU  NASIL YAPILIR? FAYDALARI NELERDİR?
Bademi sevmeyen var mıdır acaba aramızda ?Kendisi küçük ama faydaları saymakla bitmeyen bu kuruyemişi her gün beslenmemizde yer açmamız sağlığımıza pek çok faydalar da sağlamaktadır.BADEMİN FAYDALARIPeki nedir bademin faydaları...

Bademi sevmeyen var mıdır acaba aramızda ?

Kendisi küçük ama faydaları saymakla bitmeyen bu kuruyemişi her gün beslenmemizde yer açmamız sağlığımıza pek çok faydalar da sağlamaktadır.

BADEMİN FAYDALARI

Peki nedir bademin faydaları hadi gelin birlikte bakalım ;

1) İçerdiği sağlıklı yağlar sayesinde koroner arter ve kalp hastalıklarından bizi korur.

2) Kötü kolesterolü (LDL) düşürücü etkisi mevcuttur.

3) Ara öğünler de tükettiğimizde insülinin salınımını uyarmaz. Çünkü içerisinde oldukça yüksek oranda protein vardır. Bu da bizim uzun süre tok kalmamıza yardımcı olmaktadır.

4) E Vitamini açısından da oldukça zengindir. Ayrıca Bakır ve B grubu vitaminlerinden Riboflavin açısından da oldukça zengin olduğu için sağlıklı bir cilt ve saçlara sahip olmamıza yardımcı olmaktadır.

5) Ayrıca magnezyum açısından zengin olduğu için spor yapan kişilerde kas kramplarını azaltmada çok etkilidir.

6) Uzun süre tok tutan proteinler yanın da sağlıklı yap asitlerine de sahip olması zayıflama sürecinde kistelerimize eklediğimiz de oldukça olumlu sonuçlar almamıza yardımcı olmaktadır.

Peki bademi sofralarımız da başka nasıl kullanabiliriz?

BADEM SÜTÜ

Son zamanlarda oldukça popüler olan badem sütü, yapması da evde oldukça kolaydır.

Lezzetli olan Badem Sütü evde nasıl yapılır?

Oldukça basit bir tarifi var. Bunun için bize 1 su bardağı çiğ badem ve 3 su bardağı su gerekmekte.

Geceden 2 su bardağı su ile 1 su bardağı badem sütünü ıslatıyoruz. Sabah kadar bekleyen bademler yumuşuyor ve kabukları soyulabilir hale geliyorlar.

Sabah süzerek suyu atmadan bir yerde bekletirken tüm bademlerimizin kabuklarını soyuyoruz ve üzerine süzdüğümüz su ve ek olarak 1 su bardağı suyu daha ekleyerek blenderden geçiriyoruz.

Temiz bir tülbent içine alarak sütümüzü süzüyoruz ve artık içmeye hazır bir badem sütümüz var.

İsterseniz içine tarçın veya vanilya ekleyerek biraz daha aroma verebilirsiniz.

BADEM UNU

Peki süzdüğümüz badem tortusunu nasıl değerlendirelim ?

Badem unu evde nasıl yapılır?

Badem sütünden süzdüğümüz ve tülbentimizin içinde kalan bu tortuyu bir tepsiye seriyoruz. İsterseniz fırında, isterseniz de güneş de kurutarak keklerimiz de kurabiyelerimiz de keyifle kullanabiliriz.

BADEM SÜTÜNÜ KİMLER KULLANABİLİR?

Vejeteryan veya vegan beslenmeyi seçen kişiler

Laktoz intoleransı olup inek veya keçi sütü tüketmeyen kişiler

Beslenmesine yeni lezzetler eklemek isteyen kişiler gönül rahatlığıyla kullanabilirler.

Birkaç keyifle evde yapabileceğiniz smoothie tarifi

MUZLU SMOOTHİE

1 su bardağı badem sütü

1/2 muz

1 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Arzuya göre tarçın

ÇİLEKLİ SMOOTHİE

1 su bardağı badem sütü

5 adet çilek

1 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Arzuya göre tarçın

Çok sağlıklı bir besin olmasına rağmen unutmamalı ki yağ içeriği oldukça yüksek bir besindir. Yaklaşık 8-10 adeti 100 kaloriye tekamül etmektedir.

Gerek kuruyemiş olarak, gerek süt olarak gerekse de un olarak tüketteceğimiz her çeşidi için porsiyon kontrolü muhakkak gerekmektedir.

Yeni Bir Beden, Yeni Bir Ben seçimini yaşamanız dileğiyle.

Bu haber toplam 374 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.