Baharın Gelişi, Şiir ve Türkülerle Kutlandı

Baharın Gelişi, Şiir ve Türkülerle Kutlandı
Menteşe Belediyesi ve Muğla Sanatseverler Derneği tarafından düzenlenen “Bahara Merhaba” etkinliğinde baharın gelişi, doğanın uyanışı, yöresel sanatçıların şiir ve türkü dinletisi ile kutlandı.Konakaltı İskender Alper...

Menteşe Belediyesi ve Muğla Sanatseverler Derneği tarafından düzenlenen “Bahara Merhaba” etkinliğinde baharın gelişi, doğanın uyanışı, yöresel sanatçıların şiir ve türkü dinletisi ile kutlandı.

Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte, Aşık Veysel aramızdan ayrılışının 45. yılında anılırken, 9 yaşındaki Ayça Şimşek’in İstiklal Marşımızın 10 kıtasını ezbere okuması, salonu dolduran sanat severler tarafından ayakta alkışlandı.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş etkinlikte yaptığı konuşmada, “Baharın müjdecisi 21 Mart tarihinde ayrıca büyük Halk Ozanımız Aşık Veysel’i aramızdan ayrılışının 45. Yılında saygıyla anıyoruz. Bu nedenle bugün hepimiz için çok daha anlamlı bir gün. Bu anlamlı günde siz değerli sanatçılarımızla olmaktan çok mutluyum. Salonumuz adeta doldu taştı. Menteşe Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya destek olmaya, kültür yolunda sizlerle birlikte yürümeye devam edeceğimize inanıyor, katkı ve katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Şiir ve Türkü dinletisi ile devam eden etkinlikte, sanatçılar şiirleriyle ve türküleriyle geceye katılanlara unutulmaz bir akşam yaşattılar. Gecede Göktepeli Kadınların Şaman ltürünü anlatan folklor gösterisi ise salonu dolduran vatandaşlarca büyük beğeni topladı.

Etkinlik, geceye renk katan sanatçılara teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

Bu haber toplam 534 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.