Bakan Kurum: Gereken cezalar kesilecek

Bakan Kurum: Gereken cezalar kesilecek
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “İzmir Foça’da kirliliğe sebep kim olursa olsun cezasını çekecek. 31 Aralık 2017 tarihinde sonra Bodrum, Marmaris ve Fethiye’de 630 adet kaçak yapı belirledik. Bu yapılarak imar barışından...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “İzmir Foça’da kirliliğe sebep kim olursa olsun cezasını çekecek. 31 Aralık 2017 tarihinde sonra Bodrum, Marmaris ve Fethiye’de 630 adet kaçak yapı belirledik. Bu yapılarak imar barışından faydalanamayacak. Bunların hepsi yıkılacak ve gereken cezalar kesilecek” dedi.

SİT alanlarının yüzdesi düşmeyecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Muğla’nın turizm merkezlerinde incelemeler de bulunmak üzere Muğla’ya geldi. Muğla Valiliğinde basın toplantısı düzenleyen ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kurum “Muğla’nın sorunlarını yerinde görmek için geldik. Muğla’nın yüzde 29’u ÖÇK bölgesi. Yüzde 24’ü SİT alanı. Geri kalanı ise ormanlık alan. ÖÇK ve SİT alanlarında küçülme yapmayacağız. ÖÇK ve SİT alanlarını gelecek nesillere en iyi şekilde bırakacağız. Buraların yüzdesini düşürmeyeceğiz” dedi.

Bakan Kurum “Denizlerde yaşanan kirliliği yerinde tespit edeceğiz. Cezalar yerinde uygulanacak.  Türkiye olarak mavi bayrakta üçüncü sıradayız. Hedefimiz sıralamayı yükseltmek. Bakanlık olarak sıfır atık projemiz var. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Hanım önderliğinde bu proje dalga dalga büyüyor. Artık Türkiye’de çöp toplayan değil atıkları ayrıştıran bir ülke olacağız. Denizlerde uyguladığımız Mavi Kart projemiz var.  Teknelerin denize ve koyları bıraktıkları atıkları biliyoruz. Mavi kart uygulaması ile hangi teknenin atık bırakıp bırakmadığını belirleyebiliyoruz. Ona göre de ceza işlemi uyguluyoruz” dedi.

Kirliliğin sahibi cezasını çekecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “İzmir Foça’da meydana gelen kirliliği biliyorsunuz. Ekiplerimiz sahada çalışmaya başladı. 80 kişilik ekip durmadan çalışıyor. Kirliliğin kaynağı şuan belli değil. Ancak kirliliğin kaynağını belirleyeceğiz. Kirliliğin sebebi kim olarsa olsun cezasını çekecek” dedi.

Kaçak yapılar yıkılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “İmar barışı 31 Aralık 2017 tarihine kadar.  İmar barışı konusunda iyi niyetli olmayanlar var. 31 Aralık 2017 tarihinden sonra Bodrum, Marmaris ve Fethiye’de toplam 630 adet imar barışına uymayan yapı belirledik. Bu yapıların imar barışından faydalanması mümkün değil. Buradan belediye başkanlarına sesleniyorum. Bunlara ruhsat vermeyin ve hemen yıkın. Bu yapıları yıkmayan belediye başkanlarımız hakkında bakanlığımız gereğini yapacaktır. İmar barışından bu güne kadar 4 milyon kişi yararlandı. Bunun karşılığında 2 milyar lira gelir elde edildi. İmar barışından 13 milyon kişinin yararlanmasını bekliyoruz” dedi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 980 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.