BAKAN ÖZER: “TELAFİ EĞİTİMİNDEKİ KİTAPLAR ÜCRETSİZ OLACAK”

BAKAN ÖZER: “TELAFİ EĞİTİMİNDEKİ KİTAPLAR ÜCRETSİZ OLACAK”
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, telafi eğitimindeki kitapların ücretsiz olacağını açıkladı. Salgın sürecinde devam eden yüz yüze eğitimi de değerlendiren Özer, "Tedbirler okul bazlı olmak kaydıyla yerel yönetimler tarafından...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, telafi eğitimindeki kitapların ücretsiz olacağını açıkladı. Salgın sürecinde devam eden yüz yüze eğitimi de değerlendiren Özer, "Tedbirler okul bazlı olmak kaydıyla yerel yönetimler tarafından belirlenecek" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni eğitim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar telafi eğitimlerinde yardımcı kitapların ücretsiz olacağını duyuran Özer, her ayın ilk haftasında tüm yardımcı kitap ve materyallerin öğrencilerin masasında hazır olacağını söyledi.

"KIŞ TEDBİRLERİ YEREL YÖNETİMLERİN İNİSİYATİFİNDE OLACAK"

Bakan Özer, kış aylarında alınacak tedbirlerin de yine okul bazında ve yerel yönetimlerin inisiyatifiyle belirleneceğini vurguladı.

"Sınıflar kalabalıksa ikili eğitim olabilecek. Havaların kararmasıyla birlikte okul açılış ve kapanış saatlerini vali ve kaymakamlar belirleyebilecek. Yine yerel yönetimler inisiyatif kullanarak okullardaki temizlik ve tedbir koşullarına ilişkin ilave kararlar alabilecek."

"ÖĞRETMENLERDE İKİ DOZ AŞI ORANI YÜZDE 86"

Salgın sürecinde devam eden eğitim dönemindeki aşılama oranlarını da değerlendiren Özer, "Şu an endişe edici hiçbir durum yok. Öğretmenlerde bir doz yüzde 93, iki doz aşı oranı yüzde 86, aşı olmayıp antikor üreten öğretmen oranı ise yüzde 5" dedi.

Özer, okulların yüzde 56'sında dersliklerde en fazla 25 öğrenci olduğuna dikkat çekti.

Bu durumun hızlı ve derslik bazlı tedbir alınmasını kolaylaştırdığını aktardı.

Bu haber toplam 457 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.