Bakan Pakdemirli, Ekoturizm Rotasında incelemelerde bulundu

Bakan Pakdemirli, Ekoturizm Rotasında incelemelerde bulundu
Tarım ve Orman Bakanı Dr.Bekir Pakdemirli, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Orman Genel Müdürlüğünün (OGM) Ekoturizm Eylem Planı kapsamında hayata geçirilen ekoturizm rotasında incelemelerde bulundu.Bakan Pakdemirli’ye Kavakarası...

Tarım ve Orman Bakanı Dr.Bekir Pakdemirli, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Orman Genel Müdürlüğünün (OGM) Ekoturizm Eylem Planı kapsamında hayata geçirilen ekoturizm rotasında incelemelerde bulundu.

Bakan Pakdemirli’ye Kavakarası Ekoturizm Rotasında yaptığı incelemede, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Ak Parti Muğla Milletvekilleri, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, ilçe belediye başkanları ile protokol üyeleri eşlik etti.

Orman Genel Müdürlüğü’nün ekoturizm rotalarını tanıtmak için başlattığı "Yeşil Nefes Turları" kapsamında Kavakarası Ekoturizm Rotası'nda düzenlenen geziye, şarkıcı Murat Kekilli ile Bahar Akıncı, Abdi Baktur, Kenan Yıldırım ve Oğuz Totan gibi sosyal medya fenomenleri katıldı.

Çadırda konaklayan Tarım ve Orman Bakanı Dr.Bekir Pakdemirli, kamp ateşi başında yörenin gençleriyle sohbet ederek onlardan doğaya ve eko turizme bakış açılarını dinledi.

Bölgeye has endemik tür olan sığla ağaçlarıyla bezeli ekoturizm rotasındaki gezi, sabah erken saatlerde doğa yürüyüşüyle başladı. Gezi sırasında katılımcılara, bölgede 65 milyon yıldır var olduğu bilinen Anadolu Sığla ağaçlarının şifa etkileri hakkında bilgi verildi.

GEZİ GENÇLERLE YAPILAN 19 MAYIS KUTLAMASI İLE RENKLENDİ

Gençlerle bir araya gelen Bakan Pakdemirli   19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Ekoturizm gezisi gençlerin bayram sevinçleriyle renklendi.

Bakan Pakdemirli, sosyal medya fenomenleri ve gençler, Çandır Ekoturizm Rotasını gezmek için teknelerle yola çıktıkları sırada, Türk bayrağı açarak 19 Mayıs'ı kutladı.

Bakan ve katılımcılar Çandır Mahallesinde eko turizme yönelik hazırlanan sera, pansiyon ve yöresel stantları gezerek vatandaşları dinledi.

KÖYCEĞİZ BELEDİYESİNE ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bakan Pakdemirli ve yanındaki heyet Köyceğiz İlçe Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Kamil Ceylan’ı ziyaret etti. Vatandaşların talebini ve ilçeye yönelik çalışma ve projeleri dinledi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin ziyareti yöre halkı tarafından sevinçle karşılandı.

Bu haber toplam 433 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.