BAKAN ZEYBEKÇİ: KAVAKLIDERE-KALE YOLU YAPILACAK”

BAKAN ZEYBEKÇİ: KAVAKLIDERE-KALE YOLU YAPILACAK”
Kavaklıdere’den Denizli’ye bağlantı noktası oluşturulması için Kavaklıdere-Kale arasında yol yapım projesinin hazır olduğunu belirten Kavaklıdere...

Kavaklıdere’den Denizli’ye bağlantı noktası oluşturulması için Kavaklıdere-Kale arasında yol yapım projesinin hazır olduğunu belirten Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’den bu yolun yapılmasını talep etti.Şu anda 150 kilometre yol gitmek zorunda kaldıklarını belirten Demir, Kavaklıdere’den Kale’ye yeni yol yapılırsa ulaşımın 150 kilometreden 40 kilometreye düşeceğini açıkladı. 

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Pazar günü gerçekleşen 23. Menteşe Yerküpe güreşlerine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’den Kavaklıdere-Kale yolunun yapılmasını talep etti. Başkan Demir, “23 yıllık geçmişi bulunan Menteşe-Yerküpe Yağlı Pehlivan güreşlerine ilk defa bakan düzeyinde katılım oldu. Güreşlerimize katılarak bizleri onurlandıran hemşehrimiz Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi’ye teşekkür ediyorum. Sayın bakanımızdan Kavaklıdere ve Denizli’yi birbirine bağlayacak Kavaklıdere-Kale yolunun yapılması konusunda yardımlarını bekliyoruz. Şu anda Kale’ye gitmek isteyen vatandaşlarımız 150 kilometre yol katetmek zorunda. Eğer bu yol yapılırsa 110 kilometre yol kısalacak ve 40 kilometreye düşecek. Yolun 25 kilometresi zaten Karayolları ağı içinde kalıyor. Bu yol ile ilgili projemiz hazır. Kavaklıdere-Kale yolu iki ilin hem ticari, hem de sosyal anlamda bir bağlantı olmasını istiyorum” dedi.

Benim nüfusu kâğıdımda her ne kadar doğum yeri Denizli yazsa da, Cumhuriyet’in ilk yıllarından Denizli’nin Kale ve Tavas ilçeleri Muğla iline bağlı idi. Benim dedemin nüfusunda doğum yeri Muğla olarak geçer. Benim Muğla ile dolaylı değil, direk bir bağım var. Başkanımızın bahsettiği Kavaklıdere-Kale yolu illa ve illaki yapılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu yol üzerinde çalışıyoruz. Bu yolun yapılması mantıklıdır” dedi.

Bu haber toplam 657 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.