Bakırköy’den Ev Arayanlar, Hangi Bölgeler Daha Uygun Fiyatlar Sunuyor?

Bakırköy’den Ev Arayanlar, Hangi Bölgeler Daha Uygun Fiyatlar Sunuyor?
2016 yılından beri inşaat sektörü büyüme hızını tekrardan arttırdı. TÜİK'in büyüme verilerine göre 2016 yılının bütününde inşaat sektörü yüzde...

2016 yılından beri inşaat sektörü büyüme hızını tekrardan arttırdı. TÜİK'in büyüme verilerine göre 2016 yılının bütününde inşaat sektörü yüzde 5.4 oranında artış gösterdi.

2017 yılının ilk yarısında ise genel ekonomide yüzde 5.1 büyüme görülürken, inşaat sektöründe yüzde 6.4 oranında bir büyüme oldu. Önümüzdeki dönemlerde de kentsel dönüşüm süreci ve yatırımların bu yükselişi destekleyeceği öngörülüyor. Peki, İstanbul'da nereden ev bakmalı?

Bakırköy konut projeleri ve satılık daire fiyatları ortalaması

Zaten değerli bir ilçe olan Bakırköy, son yapılan ve bitmek üzere olan projelerle yatırım açısından çok daha değer kazandı. Marmaray hattı, Avrasya Tüneli ve sahil genişletme çalışmaları değerini artırıyor. Yükselişte olan yerlerden Bakırköy’de satılık daire fiyatları da bu oranda yükseldi.

Zingat.com'da yer alan Bölge Raporu verilerine baktığımızda Bakırköy genelinde ortalama 100 metrekarelik satılık daire fiyatları 880 bin 552 TL olarak görünüyor ve bu fiyat 1 milyon 100 bin 690 TL'ye kadar çıkıyor. Yatırım amaçlı satın aldığınız ve kiraya verdiğiniz konutun geri dönüş süresi ise 29 yıl olarak hesaplanmış. Ayrıca Bakırköy satılık daire fiyatlarının özellikle de 2014'ten itibaren yükselişe geçtiğini ve son zamanlarda bu artışın biraz durulduğunu görüyoruz. Yine Zingat.com üzerinden Gayrimenkul Yatırım Rehberi'ne baktığımızda Bakırköy satılık ev metrekare birim fiyatı ortalaması 8 bin 806 TL olarak karşımıza çıkıyor. Ancak Bakırköy'ün her bölgesinde bu fiyatlar geçerli değil tabii ki. Mesela Yeşilköy'e baktığımızda, satılık daire fiyatlarının ortalama 1 milyon 348 bin 888 TL olduğunu görüyoruz. Yaşam standartlarının da yüksek olduğu Yeşilköy'ünözellikle şöyle bir avantajı var; o da Atatürk Havalimanı'na çok yakın bir mevkide bulunması. Ayrıca sahil kısmında oldukça ilgi çeken birçok konut projesi de hayat geçirilmiş durumda. Ataköy 2-5-6 kısmına baktığımızda burada da fiyatlar ortalama 100 metre kare bir daire için 2 milyon 496 bin 559 TL civarında. Kiraya verildiği takdirde geri dönüş süresi ise 42 yıl. Daha uygun bir mahalleye bakacak olursak, Osmaniye mahallesinde satılık daire fiyatları ortalama 526 bin 747 TL. Bu semtte dairenin kiraya verildiği takdirde geri dönüş süresinin de 23yıla düştüğünü görüyoruz. Yani yatırımcılar için bu bölge daha uygun diyebiliriz.

Bakırköy’de yaşam gayet konforlu

Genel olarak değerlendirdiğimizde Bakırköy, parklar ve bahçeler açısından zengin bir ilçe. Konut tipi genelde site şeklinde ve İstanbul'un diğer ilçelerine oranla da güvenli. Alışveriş merkezleri, sağlık ve eğitim kurumları açısından da oldukça ideal bir yer. Bu özelliklere göre aile yaşamı için de uygun diyebiliriz. Ayrıca ulaşım açısından da birçok alternatif bulunuyor. Deniz otobüsüyle Anadolu Yakası'nda Bostancı ve Kadıköy gibi ilçelere kısa sürede ulaşabiliyorsunuz. İETT otobüsleri, halk otobüsleri ve metroyla da İstanbul'un birçok farklı bölgesine ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda ilçe, çeşitli konut projeleri ile de son yıllarda dikkat çekiyor. Özellikle de sahildeki modern yalı projeleri, lokasyonu ve eşsiz manzarası ile konforlu bir seçenek oluşturuyor. Şenlikköy'de bahçe, çatı dubleksli ve normal dairelerden oluşan bir Koru Florya projesi yer alıyor. Daha minimal bir yaşam düşünüyorsanız eğer, ihtiyacınıza göre 1+0, 1+1 ve 2+1 daire seçenekleri sunan projeler de mevcut.

Bu haber toplam 20574 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.