Bakkallardaki veresiye defterleri kapatıldı

Bakkallardaki veresiye defterleri kapatıldı
Zimem defteri geleneğinin yaşatıldığı Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde hayırseverler tarafından bakkallardaki veresiye defterleri kapatıldı.Köyceğiz Kaymakamlığı koordinesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğinde...

Zimem defteri geleneğinin yaşatıldığı Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde hayırseverler tarafından bakkallardaki veresiye defterleri kapatıldı.

Köyceğiz Kaymakamlığı koordinesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğinde ve hayırseverlerin desteğiyle hayata geçirilen zimem defteri uygulamasıyla ilçedeki bakkal borçları ödendi.

Kaymakamlık tarafından, hem Ramazan ayındaki yardımların yerine ulaştırılması hem de Coronavirüs salgını nedeni ile ekonomik açıdan sıkıntıya girenlere destek verilmesi amacı ile “Zimem Defteri” projesi hayata geçirildi.

Köyceğiz Belediyesi tarafından yapılan paylaşımda, “Bizi biz yapan değerlerimizle kadim bir kültürün temsilcileri olarak, en güzel bayramlar birlikte gülebildiğimiz bayramlardır dedik. Kaymakamlığımızın öncülüğünde hayırseverlerimizle birlikte 52 dar gelirli vatandaşımızın mahalle bakkallarına olan 66.736 lira borcunu ödeyerek, hem dar gelirli vatandaşlarımızın, hem de Coronavirüs salgını sürecinde zorlanan esnafımıza destek vermenin mutluluğunu yaşadık. Projeye Destek veren tüm hayırseverlerimize ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” denildi.

Bu haber toplam 788 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.