BARAJ ÖNERİSİ MHP’Yİ KURTARMA ÇABASIDIR

BARAJ ÖNERİSİ MHP’Yİ KURTARMA ÇABASIDIR
MGC Başkanı Süleyman Akbulut’u ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Partisinin halkta kabul gördüğünü anlatan Özdağ, “Biz kadro harekatıyız. Halkın...

MGC Başkanı Süleyman Akbulut’u ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Partisinin halkta kabul gördüğünü anlatan Özdağ, “Biz kadro harekatıyız. Halkın partimize olan ilgisi yoğun. Seçimde hangi barajı koyarlarsa koysunlar aşacağız. Biz ülke siyasetinde HDP’nin belirleyici olmayacağı bir ortam için çalışıyoruz. Terör kırmızı çizgimizdir. Cumhur İttifakı’nın seçim barajı önerileri tamamen MHP’yi kurtarma çabasıdır” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Süleyman Akbulut’u ziyaret etti. Samimi bir sohbet arasında geçen ziyarette karşılık fikir alışverişlerinde bulunuldu. Muğla’nın siyasi ve ekonomi gündemi konuşuldu. Türkiye gündemiyle ilgili gazetemize değerlendirme yapan Selçuk Özdağ, seçim barajına ilişkin konuştu.

MHP’Yİ KURTARMA ÇABASIDIR

Yapılan son anketlere ve aldıkları geri dönüşlere bakıldığında Gelecek Partisi’ne halkın ilgisi olduğunu kaydeden Özdağ, “Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Kanunu ile ilgili uzun zamandır iktidar kanadı ve koalisyon hükümeti çalışma yapıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi birlikte yeni bir siyasi partiler yasası yapalım istiyor. Parlamentodaki partileri yok sayıyorlar. Bu konunun uzmanlarını veya dışarıda bulunan partileri yok sayıyorlar veya bu konunun hukukçularını derneklerini sivil toplum kuruluşlarını, vakıflarını yok sayarak, ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla hareket ediyorlar. Sayın Erdoğan yüzde yedide anlaştıklarını söylemişti. Seçim barajı olarak şimdi ise bugünkü konuşmalarda, yüzde beşe indirme ihtimalleri olduğu söyleniyor. Bu da şunu gösteriyor; bu Milliyetçi Hareket Partisi'ni kurtarma çabasıdır. Milliyetçi Hareket Partisi yüzde 7 barajını geçemez mümkün değildir.  Yüzde 5 barajını geçmek ihtimalleri var. Bu nedenle Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi yüzde 5 barajını MHP için yapıyor.” ifadelerini kullandı.

BARAJ ÖNERİSİ MHP’Yİ KURTARMA ÇABASIDIR

GELECEK PARTİSİ OLARAK BARAJI AŞACAĞIZ

Partisinin şuan ki durumuna dair açıklamalarda bulunan Özdağ şöyle devam etti: “İkinci olarak muhalefetteki partilerle ilgili de yalnız girerlerse yüzde 5’i alırlar.  Böyle içerisine girerler. Buradan da biz karlı çıkarız diye düşünüyorlar. Yani siyaset mühendisliğine soyunuyorlar. Siyaset mühendisliği ile siyaset yapılmaz, yaptıklarını zannederler. Bu saman alevidir. Kalıcı bir ateş değildir. Türkiye'ye hizmet değildir. Bugünkü iktidarın koalisyon hükümetinin yapmış olduğu siyasi partiler yasası değişikliği tamamen iktidarda kalmak ve tamamen başka partilerin parlamentoya girmelerini engelleyerek 50 artı 1'i Cumhur ittifakı olarak alma hamlesidir.  Bu da doğru bir çalışma değildir. Önemli olan siyaset kurumunu güçlendirmektir.  Önemli olan parlamentoya girecek milletvekillerini güçlü olarak oraya davet etmektir. Milletin tanıdığı, milletin sevdiği, milletin inandığı, milletvekillerini liderlerin tanıdığı güvendiği değil milletin tanıdığı, halkın tanıdığı milletvekillerini parlamentoya taşımak adına siyasi partiler yasası yapılır. Seçim kanunu yapılır. Meclis içtüzüğünün de değiştirilmesi gerekmektedir böyle bir durumda Cumhur İttifakı’nın yapmış olduğu siyaset mühendisliği ters tepecektir. Geçmişte yapanlarda ters etmiştir.  ANAP bunu yapmıştır. Özal bunu yapmıştır. Ters tepmiştir. Bundan sonra da siyasi partiler yasasında yapacakları değişiklik onların aleyhine olacaktır. Sandık gelecek ve göreceğiz. Hangi barajı getirirlerse getirsinler, bizler muhalefette Gelecek Partisi olarak hangi barajı oluşturursa oluştursunlar aşacağız. Yüzde 5 de olsa yüzde 7 de olsa yüzde on da olsa aşacağız. Biz tecrübeliyiz biz kadro harekâtıyız. Çünkü biz problemleri sağlıklı dile getiriyoruz.  Bu şeklimizi çözüm önerilerimizle süslüyoruz.”

HDP’NİN BELİRLEYECEĞİ SEÇİM ORTAMINI DEĞİŞTİRECEĞİZ

Seçimlerde HDP’nin belirleyeceği olacağı söylemlerine değinen Özdağ, “Biz HDP'nin belirleyeceği bir seçim ortamını değiştirmek istiyoruz. Terör kırmızı çizgimizdir. Şu an aldığımız geri dönüşler ve anketlere göre; Gelecek Partisi’ne vatandaşların ilgisinin yoğun olduğunu görüyoruz. Doğu ve Güneydoğu'dan olumlu geri dönüşler alıyoruz. Yurdun geri kalanında halkımızın Gelecek Partisi’ne güveni olduğunu hissettik ve buna layık olmak için çalışacağız. Bunun için gece gündüz, dur durak bilmeden Anadolu'yu köy köy ilçe ilçe geziyoruz. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinliyor, çözüm önerileri getirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Bu haber toplam 1168 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.