“BARINAMIYORUZ”

“BARINAMIYORUZ”
BERİTAN YÜCEL--Coronavirüs salgını nedeniyle 1,5 yıldır kapalı olan üniversitelerin açılmasının ardından üniversite öğrencilerinin konaklama ihtiyaçlarını karşılayamaması nedeniyle “Barınamıyoruz” hareketi başladı....

BERİTAN YÜCEL--Coronavirüs salgını nedeniyle 1,5 yıldır kapalı olan üniversitelerin açılmasının ardından üniversite öğrencilerinin konaklama ihtiyaçlarını karşılayamaması nedeniyle “Barınamıyoruz” hareketi başladı. Türkiye genelinde olduğu gibi Muğla’da da üniversite öğrencileri yaşadıkları barınma ihtiyacının acil bir şekilde çözülmesi çağrısında bulundu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin (MSKÜ) öğrenci topluluklarınca Yoğurtçu Parkı’nda üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma ihtiyacının acil bir şekilde çözülmesi için basın açıklaması yapıldı. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) önderliğinde düzenlenen basın açıklamasında konaklama ihtiyacını karşılamaya uygun binaların geçici olarak öğrenci yurduna dönüştürülmesi gerektiği belirtildi.

“ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİN KADERİ FIRSATÇILARIN ELLERİNE BIRAKILMAMALIDIR’’

Barınma ihtiyacının her öğrencinin temel hakkı olduğu barınma ihtiyacının karşılanmadığı koşulların oluşmasının, öğrenme hakkının önüne geçtiği ifade edildi. Yapılan açıklamada, “Öğrenciyi, fırsatçıların insafına bırakmak, kaderine terk etmektir. Ülkemizin geleceğinin kaderi, emlakçıların insafına ve fırsatçıların ellerine bırakılmamalıdır’’ denildi.

MSKÜ öğrenci topluluklarınca barınma ihtiyacının acil bir şekilde karşılanması adına devlet kurumlarının eşgüdüm halinde çalışarak tüm kamu imkanlarını seferber etmesi çağrısında bulunuldu. MSKÜ öğrenci toplulukları adına açıklamayı yapan Türkiye Gençlik Birliği Muğla İl Başkanı Ali Özgür, şu ifadelere yer verdi:

“Daha başını sokacak bir çatı bulamayan gençlik nasıl üretecek? Türk Gençliği olarak eğitimimize devam etmek istiyoruz. Üretmek istiyoruz. Paylaşmak istiyoruz. Vatanımıza milletimize hayırlı evlatlar olmak istiyoruz. Türk gençliğinin sorunlarını oyun konsolu, bolca internet ve ucuz oy argümanlarından ibaret zannedenlere sesleniyoruz; Türk Gençliği Türkiye’nin yarınlarını kurmak istiyor. Öğrencilerin barınma sorunu, bu gayenin önüne geçemez.”

ÇÖZÜM İÇİN YETKİLİLERE SESLENDİLER

Türkiye Gençlik Birliği Muğla İl Başkanı Özgür, öğrencilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için yetkililere şu çözüm önerileri ile seslendi:

“Öğrencilerin yaşadığı barınma ihtiyacının acil bir şekilde çözülmesi için devlet kurumu, sendika, baro vb. kuruluşların misafirhaneleri, öğretmen evleri, orduevleri, üniversite çevresindeki özel yurtlar ve oteller cüzi ücretlerle öğrencinin kullanımına açılmalıdır. Konaklama ihtiyacını karşılamaya uygun binalar geçici olarak öğrenci yurduna dönüştürülmelidir.

Üniversite içerisinde ve çevresinde uygun görülen arazilere öğrencilerin barınabilmesi için geçici konaklama alanları kurulmalıdır. Herhangi bir şekilde barınma ihtiyacını karşılayamamış öğrencilerin geçici süreliğine buralarda konaklatılması sağlanmalıdır.

Mevcut devlet yurtlarının kapasitelerinin yetersizliği ortadadır. Önümüzdeki süreçte planlı şekilde devlet yurtlarının sayısının arttırılması ve yurt koşullarının iyileştirilmesi öğrencilerin daha güvenilir ve daha uygun fiyatlar karşılığında barınmasını sağlayacaktır.”

“TÜM KAMU İMKANLARI SEFERBER EDİLMELİDİR”

‘‘Barınma ihtiyacının acil bir şekilde karşılanması adına bakanlığımız, valiliğimiz, üniversitelerimiz ve belediyelerimiz eşgüdüm halinde çalışarak tüm kamu imkanlarını seferber etmelidir’’ ifadelerini kullanan TGB Muğla İl Başkanı Ali Özgür, ‘‘Barınma sorununa çözüm için biz hazırız, görev başındayız. Barınma sorunu yaşayan, kalacak yer bulamayan arkadaşlarımızın Türkiye Gençlik Birliği’ne ulaşmasını rica ediyoruz. Gelin sorunları birlikte çözelim.’’ şeklinde açıklamasını sonlandırdı.

Bu haber toplam 663 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.