Barış Saylak, “Hedefimiz 30 bin hayvan varlığına arilik kazandırmak”

Barış Saylak, “Hedefimiz 30 bin hayvan varlığına arilik kazandırmak”
Muğla İli Hastalıktan Ari Projesi kapsamında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, “Muğla'da başlattığımız "Muğla İli Hastalıktan Ari Projesi"  kapsamında...

Muğla İli Hastalıktan Ari Projesi kapsamında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, “Muğla'da başlattığımız "Muğla İli Hastalıktan Ari Projesi"  kapsamında bir yılda 34 işletme sayısını 84 'e çıkardık. Türkiye sıralamasında 5. sıradayız. Hedefimiz 3 yılda 300 işletme ile 30 bin hayvan varlığına arilik kazandırmaktır” dedi.

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Muğla İli Hastalıktan Ari Projesi"  kapsamında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya İl Müdürü Barış Saylak, İl Müdür Yardımcısı Enver Aydın, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mustafa Akıskalı ile konuyla ilgili İl/İlçe teknik personeli katıldı.  84 işletme ve 7 bin 972 büyükbaş hayvan 2020 yılı çalışmaları sonucunda Muğla'ya kazandırılarak, Türkiye sıralamasında 5’inci sıraya yükseldi.  2023 yılında hedef 3 yılda 300 işletme 30 bin hayvan olarak belirlendi.

Havyan Salığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mustafa Akıskalı açılışta proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak yaptığı konuşmada "Muğla'da başlattığımız "Muğla İli Hastalıktan Ari Projesi"  kapsamında bir yılda 34 işletme sayısını 84 'e çıkardık. Türkiye sıralamasında 5. sıradayız. Hedefimiz 3 yılda 300 işletme ile 30 bin hayvan varlığına arilik kazandırmaktır. İnsan ve hayvan sağlığı açısından önem arz eden projede, en önemli hedeflerimizden biri de sürdürülebilir tarım ile güvenilir gıdadır. Projeye inanarak yola çıktık, siz meslektaşlarımın da inancıyla kısa sürede ilerleyeceğimizi biliyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından Proje hakkında İl Müdürlüğü personellerinden Veteriner Hekim Özkan Ercan proje çalışmaları hakkında, Veteriner Hekim Dr. Songül Topal Arilik projesi hakkında, Veteriner Hekim Hakan Gökçe sahadaki çalışmalarını ve tecrübelerini, Tuncay Yıldırım ise proje takip sistemi hakkında bilgi verdi.  Toplantı, proje ekibinin karşılıklı bilgi alış verişi ile sorunlar ve hedefler görüşüldü.

Bu haber toplam 252 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.