Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun; “Başkanlık Sistemi de bir yönetim biçimidir”

Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun;  “Başkanlık Sistemi de bir yönetim biçimidir”
2018-2019 Adli Yılı düzenlenen tören ile başladı. Menteşe Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Hüseyin Kayıkçı, Muğla Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkan Vekili Servet Çoban, Baro Başkanı...

2018-2019 Adli Yılı düzenlenen tören ile başladı. Menteşe Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Hüseyin Kayıkçı, Muğla Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkan Vekili Servet Çoban, Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun, hâkimler, savcılar ve avukatlar katıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Hüseyin Kayıkçı, yeni bir yargı yılına başladıklarını, umutla, inançla, kararlılıkla, yeni ve yeniden bir başlangıç yaptıklarını açıkladı.

Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun törende yaptığı konuşmada “Ülkemizde adalet arayan insanımızın son sığınağı, devletin temeli adaleti gerçekleştirmek için tüm imkansızlıklara rağmen var gücüyle ve büyük bir özveriyle çalışan adalet dağıtıcısı, arayıcısı, savunucusu olduklarını, adaletin insanımıza umut olmasına yardım eden, adaleti bulmamıza katkı sağlamakta yardımcı olan meslektaşlarımla bereber yeni bir Adli yıla giriyoruz” dedi.

Başkanlık Sistemi de bir yönetim biçimidir

Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun; “Geçmiş yıllarda olduğu gibi, yine aylardan Eylül ve biz yine bir yeni adli yıla giriyoruz. Ancak bu kez eskisinden çok daha farklı bir Adli Yıla başlıyoruz. Neden mi; 16 Nisan 2017 tarihinde kabul edilen yeni Anayasamızın iki maddesi dışında yürürlüğe girişi, yapılacak ilk seçimlere bırakılmış ve bu ilk seçimlerde 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşmiştir. 16 Nisan' da yapılan referandum ile kabul edilen yeni Anayasa, 24 Haziran 2018 seçimleriyle birlikte ve tüm maddeleri ile yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Bu adli yıl işte bu yeni Anayasa ile gerçekleştireceğimiz ilk tam Adli Yıl” olacağını belirti. Yeni uygulamaya giren Anayasamız ile, Ülkenin yönetim biçimi değişmiş, siz adına ne yakıştırmalar yaparsanız yapın, dünya siyasi Literatüründe ismi çoktan almış bulunan BAŞKANLIK SİSTEMİNE geçilmiştir. Elbette Başkanlık Sistemi de bir yönetim biçimidir ve bu sistemle yönetilen demokratik ülkeler vardır. Bu ülkelere dikkatlice baktığımızda, Başkanlık Sistemini demokratik kılan ilkelerin sıkı sıkıya sistemde yer aldığını ve ödünsüz uygulanması ile yönetimin demokratik kılındığını görüyoruz. Bizim başka bir ülkemiz yok. Biz burada doğduk, burada yaşıyor ve burada çalışıyoruz. Buradan gitmeye de hiç ama hiç niyetimiz yok. Öyleyse zoru başarmak, zorluklara rağmen adalet yaratmak zorundayız. Yeni Adli Yılın tüm zorluklara rağmen adalet yaratılıp, adalet dağıtıldığı bir yıl olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum dedi.

Bu haber toplam 573 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.