Baro Başkanlığına kadın aday

Baro Başkanlığına kadın aday
Muğla Barosu üyesi olan Avukat Emine Yenilmez Aydemir, 2020 – 2022 Dönemi Baro seçimine yönelik sosyal medya hesabından adaylık açıklaması yaptı. Muğla...

Muğla Barosu üyesi olan Avukat Emine Yenilmez Aydemir, 2020 – 2022 Dönemi Baro seçimine yönelik sosyal medya hesabından adaylık açıklaması yaptı. Muğla Barosuna kadın aday olan Aydemir, “Her anlamda avukatın Barosunun gücünü yanında hissettiği yönetim anlayışı ile temsil etmek üzere Muğla Baro Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum” dedi.

Sinem Korkmaz

3-4 Ekim’de yapılacak olan Muğla Barosu Başkanlığı seçiminin yaklaşmasının ardından adaylar belli olmaya başlıyor. Geçtiğimiz günlerde 2020–2022 Dönemi Baro seçimine yönelik Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun adaylığını açıklamıştı. Seçimin yaklaşmasının ardından Muğla Barosu üyesi olan Avukat Emine Yenilmez Aydemir de adaylığını sosyal medyadan açıkladı.

Emine Yenilmez Aydemir açıklamasında, “2004 yılından bu yana büyük bir onur ve gururla üyesi bulunduğum Muğla Barosu Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum. Barolarımız üzerinden mesleğimize saldırının had safhada olduğu, hukukun üstünlüğü ilkesinin çiğnendiği, yargı bağımsızlığı, tarafsızlığı ve adil yargılanma hakkının hiçe sayıldığı, Çoklu Baronun dayatıldığı, avukatların disiplin yönünden Adalet Bakanlığına bağlanmasının gündeme taşındığı, Türkiye'nin taraf olduğu ve iç hukukumuzda yürürlükte olan İstanbul Sözleşmesi gibi sözleşmelerde yer alan, öncelikle kadınların hak ve özgürlüklerini korumaya alan düzenlemelerin ortadan kaldırılmasının tartışmaya açıldığı, avukatın mesleği gereği vekillik sıfatı göz ardı edilerek hedef alınmaya çalışıldığı zorlu bir süreçten geçiyoruz. Avukatlar, savunma görevini yerine getirmekle birlikte hukukun üstünlüğü, demokrasinin gerçek anlamda hayata geçirilmesi, insan haklarına saygılı, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin savunucusu olmak, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, temel hak ve özgürlüklerin tam anlamı ile içselleştirilmesi noktasında topluma önderlik etmek ve bunun mücadelesini vermek zorundadırlar.  Gerek mesleki gerekse toplumsal olarak görev ve sorumluluğumun bilinci ile ülkemizin en saygın Barolarından biri olan Muğla Barosunu, katılımcı, yerinden yönetim ve çözüm odaklı çalışma anlayışını benimseyen, güçlü delegasyon yapısına sahip, tüm yönetim kadrosu, iç ve dış komisyonları aktif çalışan, teknolojiden her anlamda faydalanan, dinamik, her anlamda avukatın Barosunun gücünü yanında hissettiği yönetim anlayışı ile temsil etmek üzere Muğla Baro Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum” ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 621 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.