BAŞARAN: “MUĞLA TARIMI ÖNCELİĞİMİZ OLACAK “

BAŞARAN: “MUĞLA TARIMI ÖNCELİĞİMİZ OLACAK “
MHP Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran, Muğla'da tarım kesiminin bilinçli bir şekilde bitirilmek istendiğini iddia etti.  Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'nde...

MHP Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran, Muğla'da tarım kesiminin bilinçli bir şekilde bitirilmek istendiğini iddia etti.  Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'nde seçim çalışmalarını sürdüren MHP Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran, beraberinde MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Belediye Meclis Üyesi Süleyman Mazı ve Kadın kolları üyeleriyle Turgutreis pazarını gezdi. Burada pazar esnafının sorunlarını dinleyen Başaran, ekonomisi tarıma ve turizme dayalı Muğla'da çiftçinin ve üreticinin sahipsiz bırakıldığını söyledi. MHP'nin Muğla'nın kalkınması için 4T modeli olduğunu hatırlatan Başaran, "4T, bizim geçim kaynağımız olan Turizm, Tarım, Tarih ve Tabiatı sembolize ediyor. Turizm, ülkede yaşanan asayişsizlik ve kaos ortamı nedeniyle tam anlamıyla dibe vuruyor. Tarım ise Muğla kırsalını yok sayan yöneticiler tarafından kaderine terk edilmiş durumda" diye konuştu.

Muğla'nın verimli ve bereketli topraklarında her çeşit ürün yetiştiğini söyleyen Başaran, "Bu ürünleri değerlendirebilmek, üreticinin standardı yüksek ve kaliteli üretim yaparak para kazanabilmesini sağlamak, ancak ve ancak tarımı desteklemekle mümkün olur. Vatandaşlarımıza doğrudan gelir desteği sağlayarak, tarım sektörünü geliştirmek öncelikli görevimiz" dedi. MHP'nin tarım kalkınmasına yönelik projeleri olduğunu hatırlatan Asım Başaran, "Dışa bağımlı olmayan, milli bir ekonomiden söz edebilmek için önce üreten bir ekonomi sistemi kurmamız şart. 13 yıldır Türkiye, tarım üretimini engelleyen bir ekonomi politikası izliyor. Köylü, toprağını satıp şehirlere göç ederken, şehirler ise bu göçün altında adeta eziliyor. Buna dur demenin vakti geldi" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 418 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.