Süleyman Akbulut

Süleyman Akbulut

BAŞARIDA FOTOĞRAF ÇEKTİRENLERİ, BAŞARI YOLUNDA DA GÖRMEK İSTERİZ

BAŞARIDA FOTOĞRAF ÇEKTİRENLERİ, BAŞARI YOLUNDA DA GÖRMEK İSTERİZ

Yaklaşık 9 aydır Coronavirüs illetinin gölgesinde adeta yaşam savaşı veriyoruz.

Tabir yerindeyse, ne tadımız tat, ne keyfimiz keyif.

Böyle bir ortamda, bütün bu sözünü ettiğim olumsuzluklara karşı, moral motivasyonun ve yaşamın sağladığı konforun insan hayatı için ne denli önemli olduğunu her gün bir kere daha iyi irdeliyoruz.

Bütün bunları yaşayıp, irdelerken, bu keyifsiz günlere kısa bir mola tadı sunan hafta sonu yaşanmışlığımı paylaşmak istedim.

Sağlığımızı tehdit eden bir salgının gölgesindeki günümüze moral motivasyon katan o tatlı molamızın baş aktörü ise, hentbol branşında Süper Lig’de mücadele ederek, göğsümüz kabartan Yalıkavak Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı oldu.

***

Ara ara bu tür vesileler nedeniyle seyahat etmekten keyif aldığım sevgili dostum Bisiklet İl Temsilcisi, aynı zamanda meslektaşım ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti üyesi İlker Cömert ile hafta sonu Bodrum ilçemize kaçtık.

“Kaçtık” diyorum ama bu kaçış tatil kaçamağı için değil, ilimizin hentboldaki Süper Lig temsilcisi Yalıkavak Spor Kulübü’nün, şansa bakın ki, rakibi olan kendi liginden ve komşu İzmir’in Büyükşehir Belediye takımı ile oynayacağı Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) tarafından düzenlenen Avrupa Kupası eleme maçını takip etmek içindi.

Evet, evet yanlış duymadınız ilimizden bir kadın hentbol takımı, Avrupa Kupası maçına çıkıyordu, hem de yine bir Türk takımı olan komşu İzmir’in Büyükşehir Belediyespor Kulübü ile…

Yalıkavak’ın böyle bir ortamda yabancı bir ülkenin temsilcisiyle mücadele etmesini istemiş olsak ta, komşu ilimizin takımı karşısında da tarafgirdik.

***

Bu karşılaşmayı izlemek için Bodrum’a gitme kararı aldığımda aslında biraz da takımımıza karşı olan ilgiyi de gözlemleme fikri etkili oldu.

Bakalım bu başarı bir kişinin omuzlarında mı ilerliyordu yoksa gerçekten bu başarılı takıma ilgi ne yöndeydi?

Bu düşünsel yaklaşımların yanı sıra, bir Avrupa mücadelesine çıkan bir takımın maçına kimler gelecekti sorusu da vardı açıkçası aklımda.

“Kimler” derken ilimiz yöneticilerinden…

Maç saati gelip çattığında manzara beni şaşırtmadı.

Maça sadece Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman ve Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu gelmişti.

Ha bir de Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak şahsım.

***

Geçmişten günümüze, zenginlikleriyle hak ettiği yerde olmadığını dile getirdiğimiz ve bu yere gelemeyişinde hep tanıtım ile sıkıntı yaşadığını bildiğimiz ilimizde, bu tür sportif etkinlikler fırsata çevrilemez miydi diye düşünmeden geçemiyoruz.

Sonuçta oynanan bir Avrupa Kupası maçıydı. Bundan daha iyi bir tanıtım olabilir miydi?      

Turizm, tanıtım, sosyo-ekonomik ve diğer alanlar anlamındaki icra makamlarında oturan yetkililerin, neden tatil olan bir Pazar gününde temsil ettiği ilinin Avrupa mücadelesi veren takımına destek vermeye gelemez?

Yetkililerimizin böyle bir dertleri var mı bilinmez ama sanırım Yalıkavak Spor Kulübü Başkanı Sayın Mehmet Esen’in, bir futbol kulübü başkanı kadar sorun ve desteksizlik edebiyatı yapmayı bilmiyor olabildiğinden kaynaklı olabilirdi bu ilgisizlik.

***

Yalıkavak takımının başarısına bu tür olumsuz ilgisizlik söylemleriyle gölge düşürmek istemeyiz ama tespitlerimizden de geri kalmamalıyız.

Başarılı takım 15 Kasım Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde İzmir ekibini mağlup etmeyi başardı.

Şimdi bu maçın ikinci ayağı İzmir’de oynanacak. Kısmet olursa bu maçtan da galip gelerek Avrupa’daki yoluna, emin ellerle ilerlemeye devam edecek Yalıkavak Kadın Hentbol Takımı.

Ola ki bir de Avrupa Kupası’nın sahibi olursa ki bu pek tabi mümkün; yetkililerimiz o zaman fotoğraf çektirmek için bulunacaklardır takımın yanında.

İşte bu yüzden de, başarıda fotoğraf çektirenleri, başarı yolunda da görmek istediğimizi ifade ediyoruz.

Bu düşüncelerle, illet bir salgının gölgesinde geçirdiğimiz tatsız tuzsuz günlere inat, kısa bir zaman diliminde de olsa bizlere her şeyi unutturup, büyük bir heyecan yaşatan ve elde ettiği başarılarla göğsümüzü kabartan Yalıkavak Kadın Hentbol Takımı’nı yürekten alkışlıyorum.

Muğla’da hentbol sporuna vücut vermiş olan İl Temsilcisi Recai Gülhan hocam ve birbirinden değerli sporcuları bir araya getirerek, hentbol branşında Muğla ilinin adını başarı odaklı duyurma yolunda önemli çaba ve emekleri bulunan Yalıkavak Spor Kulübü Başkanı Sayın Mehmet Esen’i tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum.

Bizler Yalıkavak Spor Kulübü’nü izlemeye ve desteklemeye devam edeceğiz.

Bu yazı toplam 1095 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Süleyman Akbulut Arşivi
SON YAZILAR