Başarılarını sahneye taşıdılar

Başarılarını sahneye taşıdılar
Viyolonselci Dilbağ Tokay ve Piyanist Eren Levendoğlu ikilisi, DenizBank ana sponsorluğunda düzenlenen 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali...

Viyolonselci Dilbağ Tokay ve Piyanist Eren Levendoğlu ikilisi, DenizBank ana sponsorluğunda düzenlenen 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında, Gümüşlük'teki tarihi taş ocağında bir konser verdi. Yetenekli müzisyenlerimiz, klasik müzikseverler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Eren Levendoğlu, yaratıcısı olduğu Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinde ülkemizin öne çıkan genç viyolonselcilerinden Dilbağ Tokay'la festival sahnesinde buluştu. 2004'te, devlet sanatçımız Gülsin Onay'la birlikte küçük bir piyano festivali olarak başlattıkları organizasyon, 14 yılda uluslararası saygın bir festivale dönüştü. Festivalin mucidi, yarattığı festivalde bir kez daha seyirci önüne çıktı. Konser öncesi konuşan festivalin sanat danışmanı Piyanist Gülsin Onay, çok heyecanlı olduğunu dile getirerek, “Çok heyecanlıyım, çünkü 14 yıl önce birlikte yola çıktığımız değerli meslektaşım Eren Levendoğlu, yine kendisi kadar değerli bir viyolonselcimiz olan Dilbağ Tokayla sahnede olacak” dedi.

Başarılarını sahneye taşıdılar

Piyanist Emine Serdaroğlu ile kurdukları viyolonsel-piyano ikilisi “CelloPianoDuo” ile yurtiçi ve yurtdışında konserler veren Dilbağ Tokay, “Turkish Music for Cello and Piano” isimli ödüllü albümünde yakaladığı üstün başarısını eğitimciliğine de yansıtmış bir müzisyen olarak Brezilya, Suriye, Adana, Eskişehir ve İstanbul'da masterclasslar verdi, İtalya ve Bulgaristan'daki yarışmalara jüri üyesi olarak davet edildi. Katıldığı müzik festivallerinde birçok birincilik ödülüne layık görülen Eren Levendoğlu ise piyanodaki üstün performansı sayesinde birçok bursla ödüllendirilmiş bir sanatçı. Guildhall School of Music and Drama'da Prof. Ronan O'Hora, Prof. Paul Roberts ve Prof. Artur Pizarro ile çalışan Levendoğlu Türkiye ve Zimbabwe'de solo ve topluluk çalışmalarını sürdürüyor ve festivallere davet ediliyor. Gürcü kemancı Nana Jashvili ve Rus Valery Oistrakh gibi müzisyenlerle birlikte sahne alan sanatçı, perküsyon ustası Bülent Öcal, Kemancı Cihat Aşkın ve Piyanist Gülsin Onay'la da performanslar sergiledi.

Bu haber toplam 1140 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.