Başarılı LGS öğrencileri ödüllendirildi

Başarılı LGS öğrencileri ödüllendirildi
Muğla’da Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) dereceye giren öğrenciler Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından Menteşe Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen...

Muğla’da Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) dereceye giren öğrenciler Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından Menteşe Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenle ödüllendirildi. Türkiye ortalamasında binde 2’lik dilime giren 4 il birincisi, binde 3’lük dilimde 1 il ikincisi öğrencisi ve binde 4’lük dilime giren 1 il üçüncüsü öğrenci ile il genelinde yüzde 1’lik dilime giren toplam 14 öğrenciye ödül verildi.

Sinem Korkmaz

LGS’de iki yıl üst üste Türkiye birincisi olan Muğla’nın başarılı öğrencileri Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından ödüllendirildi.

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen tören ile Türkiye ortalamasında binde 2’lik dilime giren 4 il birincisi, binde 3’lük dilimde 1 il ikincisi öğrencisi ve binde 4’lük dilime giren 1 il üçüncüsü öğrenci ile il genelinde yüzde 1’lik dilime giren toplam 14 öğrenciye ödül verildi. Ödül töreninde öğrencilerin başarı hikâyelerinin yer aldığı videoları izletildi.

Onurun, gururun ve heyecanın bir arada yaşandığı törende buluştuklarını söyleyen Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre, “Biz, kan bağlı olmayan ama can bağı olan kocaman bir aileyiz. Bugün gençlerimizi hayat yolculuğuna uğurlayacağız. Bizde milli eğitim camiası olarak büyük gururumuzu yaşıyoruz. Biz, öğrencide var olan bu isteği, azmi, öğretmenin liderliği, anne ve babanın yardımı ile bir üste taşıyoruz. Muğla’da bu sene sınava katılan öğrenci sayımızı arttırdık. Geçen sene net ortalamasında Türkiye birincisi olduk. Biz, bu başarıyı koordineli çalışarak yakaladık” diyerek, öğrencilere çıkacakları yolda başarılar diledi.

EN BAŞARILI İLÇE ORTACA

Muğla’nın Türkiye genelinde büyük bir başarıya imza attığını belirten İl Müdürü Pervin Töre, “Türkiye genelinde tüm derslerde net ortalaması 29.66 iken, Muğla’nın net ortalaması 35.55 ile biz büyük bir başarıya imza attık. İlçelerimiz arasında en başarılı ilçemiz, Ortaca. Ortaca ilçemizin başarısı 45. 55. Yani Türkiye ortalamasının inanılmaz üzerinde. Başarılı olan ilçelerimiz Ortaca, Dalaman ve Menteşe ilçelerimiz Türkiye ortalamaların çok üzerinde ortalamalar elde ederek büyük başarılara imza attılar. Öğrencilerimizi yeteneklerine göre yönlendirdik. Öğrencilerimizin yeteneklerini verilere döktük. Muğla’dan yetenekli gençler yetiştirmek istiyoruz. Öğrencileri, bizler yetiştirdik, ulusal nitelikte ülkeye uğurluyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan öğrencileri Muğla’dan göndermek istemediklerini söyleyen İl Müdürü Töre,  başarılı öğrencileri Muğla’da tutarak bire bir ilgilenmek istediklerini, ilerleyen yıllarda konuyla ilgili çalışma yapacaklarını vurguladı.

Ayrıca İl Müdürü Töre, öğrencilere ve velilere gittikleri illerde yalnız bırakmayacaklarını belirterek, herhangi bir sorunda ilgileneceklerini ve öğrencilerin başarılarını takip edeceklerini de söyledi.

Konuşmanın ardından başarılı öğrenciler Deniz Taşkıran, Alp Can Çelebi, Toprak Can Mutlukan, Baran Çiftçi, Ahmet Erkan, İbrahim Gürkan Karcıl, Nihan Dilay Boz, Mehmet Anıl Uyan, Derin Duru Özdemir, Kadir Yiğit Şen, Arda İlden, Ece Yaşyerli, Beyza Esenkaya, ve Alp Doğaner Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve müdür yardımcıları tarafından ödüllendirilerek, hediye takdim edildi.

Bu haber toplam 1062 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.