Başarının Bizim Elimizde Olduğunu Düşünüyorum

Başarının Bizim Elimizde Olduğunu Düşünüyorum
İYİ Parti Milas İlçe Başkanlığı tarafından 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerine hazırlık ve aday belirleme süreci kapsamında yapılan anket çalışması hakkında açıklamalar yapıldı… İYİ Parti İlçe Başkanı...

İYİ Parti Milas İlçe Başkanlığı tarafından 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerine hazırlık ve aday belirleme süreci kapsamında yapılan anket çalışması hakkında açıklamalar yapıldı… İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, partilerinin Belediye Başkan Adayı’nı belirlemedeki kriterleri değinerek, “Başarının bizim elimizde olduğunu düşünüyorum” dedi…

İYİ Parti Milas İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Gençlik Kolları Başkanı Av. Gürsel İnce katıldı.

Düzenlenen toplantıda, 2019 yılının Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı; “Belediye seçimlerinde nasıl bir yol izleyeceğimiz, nasıl bir yol haritası çizeceğimiz noktasında yönetim kurulumuz içinde istişareler yaptık. Bu anlamda belediye seçimlerinde en çok konuşulan şey Belediye Başkan Adayı’dır. Bu anlamda bundan 1,5 ay önce yönetim kuruluyla bir istişare toplantısı yaptık. Yapmış olduğumuz istişare toplantısında yönetim kurulumuza sorduk. Dedik ki İYİ Parti’den kimi Belediye Başkan Adayı olarak görmek istiyorsunuz? Herkes gönlünden geçen isimleri söyledi. Yaklaşık 12, 13 tane isim çıktı. Birçoğu da kamuoyunda dillendirilen kişiler, ama aralarında sürpriz isimler de var. Daha sonra kendi yönetimimiz içinde bir teamül yaptık ve herkes gönlünden geçen 5 aday söyledi. Bu teamül sonucunda bir tablo çıktı karşımıza. Takdir edersiniz ki sadece yönetim oylama yapmayacak, vatandaş oylama yapacak, vatandaşın gönlünden geçen aday kim? Bu anlamda yönetim kurulunun aldığı karar gereği bir anket yaptırdık” dedi.

Partiler arası ittifaklarla da değinen İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı; “Şu ana kadar genel merkezden herhangi bir ittifak yapılacak ya da yapılmayacak diye bir resmi yazı yok. Önümüzde yapılacak yerel seçimlerin belirleyicisi 1’inci sırada İYİ Parti, 2’inci sırada HDP olacaktır. Yerel için konuşuyorum. 3 parti arasında yarışın geçeceği düşüncesindeyim. Neden HDP kilit parti? HDP’nin Milas’ta geçmişe bakıp analiz ettiğimiz zaman 4,5 ile 6,5 arasında oyu var. Bu da belediye seçimleri için iyi bir orandır. Hatta bir tane meclis üyesi çıkarabilecek bir orandır. Bu bakımdan kilit partidir. %35 oranını geçenin belediyeyi kazanacağı düşüncesindeyim. İYİ Parti olarak tüm analizleri yaptık. Adayımızı belirledikten sonra, plan, program ve saha çalışmalarımızla bu oranı yakalayacağımıza inancımız tamdır. CHP’li ve AK Parti’li vatandaşlarımıza 2’inci tercihlerini sorduğumuzda İYİ Parti’yi gösteriyorlar. Dürüst, toplumda sevilen sayılan ve siyaseten çok yıpranmamış bir ismi çıkardığımız zaman, bu toplum mutlaka bunun karşılığını gösterecektir. Belediye meclis üyelerimizi de toplumun her kesiminden ve her meslek sektöründen oluşacak şekilde belirleyeceğiz. Başarının bizim elimizde olduğunu düşünüyorum. Yönetimden Belediye Başkan Adayı ve Meclis Üyesi olmak isteyenler de var. 7, 8’e yakın arkadaşımız Belediye Meclis Üyesi adayı olmak istiyor. Ben şuan için aday değilim” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 453 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.