“Başarıya Uçanlar Projesi”

“Başarıya Uçanlar Projesi”
Muğla’da 26 başarılı öğrenci, “Başarıya Uçanlar Projesi” kapsamında yamaç paraşütüyle uçuş yaptıFethiye’deki bir yamaç paraşütü firmasıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı proje...

Muğla’da 26 başarılı öğrenci, “Başarıya Uçanlar Projesi” kapsamında yamaç paraşütüyle uçuş yaptı

Fethiye’deki bir yamaç paraşütü firmasıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı proje kapsamında 13 ilçeden belirlenen 26 başarılı öğrenci, Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Babadağ'a çıktı. Öğrenciler, hazırlıklarının ardından 1200 metre yükseklikteki pistten tandem (ikili) uçuş yaptı. Öğrencilerle birlikte Fethiye

Kaymakamı Muzaffer Şahiner, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya da uçtu. Ölüdeniz manzarasını havadan izleyen protokol üyeleri ve öğrenciler, Belceğiz Plajı'ndaki piste indi.

Kaymakam Şahiner, Fethiye’de turizmin 12 aya yayılması için çeşitli etkinlilerin düzenlendiğini söyledi. Proje kapsamında 13 ilçeden 26 öğrencinin uçuş yaptığını belirten Şahiner, “Türkiye’nin birçok ilinde sert kış yaşanırken Fethiye’de yazdan kalma bir gün yaşanıyor. Daha önce de uçuş yapmıştım ama bu mevsimde daha güzel ve anlamlı bir uçuş oldu. Herkesi bu güzellik için Fethiye’ye davet ediyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise, “Muğla’nın ödülü böyle olur dedirten bir etkinlik gerçekleşti. Etkinlikte çocuklar da çok mutlu oldu. Hayatınızda bunu muhakkak bir kez yapın. İkinciyi zaten yapmak isteyeceksiniz. Muğla’ya, Fethiye’ye aşık olacaksınız. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin de başarılarının devamını dilerim” diye konuştu.

Köyceğiz Fen Lisesi’nde okuyan Betül Sungur, daha önce hiç yamaç paraşütü yapmadığını belirterek, "Projeye dahil olduğum için çok mutluyum. Yukarıdan manzara çok güzeldi. İnsan kuş gibi özgür hissediyor. Yamaç paraşütüyle uçmak hayalimdi. Böyle bir proje olmasa belki de bu hayalimi hep erteleyecektim. Herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Beyza Nur Ünlü ise daha

önce uçağa bile binmediğini, yamaç paraşütüyle uçuş yapmanın çok keyifli olduğunu ifade etti. Ünlü, uçuşun çok eğlenceli olduğunu ve bugüne kadar aldığı en güzel karne hediyesi olduğunu kaydetti.

Yamaç paraşütünü düzenleyen firma yetkilisi Zafer Şeker, bugün 26 öğrenciyi yamaç paraşütü ile tanıştırdıklarını ifade ederek, "Turizm 12 ay olacaksa Fethiye'de bazı şeylerin başlangıcı olması gerek. Hava çok güzel Ölüdeniz'de. Böyle başarılı öğrenciler ile bugünü değerlendirmek güzel oldu" dedi.

Bu haber toplam 652 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.