“Başbuğ Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı” açıldı

“Başbuğ Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı” açıldı
Alparslan Türkeş'in doğumunun 103. yıl dönümü dolayısıyla Muğla Ülkü Ocakları tarafından Başbuğ Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı’nın açılışı...

Alparslan Türkeş'in doğumunun 103. yıl dönümü dolayısıyla Muğla Ülkü Ocakları tarafından Başbuğ Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı’nın açılışı gerçekleştirilerek, günün anısına 103 adet fidan dikimi yapıldı.

Neval Çolak Arslan

Alparslan Türkeş'in doğumunun 103. yıl dönümünde “Her Ülkü Ocaklı; Başbuğumuzun yetişmekte olan bir fidanıdır” adı altında Muğla’nın Menteşe İlçesi eski Düğerek yolu mevkiinde 103 adet fidan toprakla buluştu.

Alparslan Türkeş'in doğumunun 103. yıl dönümü dolayısıyla Muğla Ülkü Ocakları tarafından Başbuğ Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı’nı açıldı.

Etkinliğe Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, MHP il ve ilçe parti yönetimi, partililer ve gençler katıldı.

"HER ÜLKÜ OCAKLI; BAŞBUĞUMUZUN YETİŞMEKTE OLAN BİR FİDANIDIR"

"Her Ülkü Ocaklı; Başbuğumuzun yetişmekte olan bir fidanıdır" düsturu ile Merhum Türkeş’in hatırasını yaşatmak adına “Başbuğ Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı”nı açtıklarını dile getiren Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel yaptığı açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün burada Türk Milliyetçiliği fikrinin en büyük savunucularından Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in doğumunun 103'üncü yıldönümü vesilesi ile toplandık. Her gün yokluğunu yüreklerimizde daha canlı bir şekilde hissettiğimiz Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları'nın korucusu Başbuğumuz bugün 103 yıllık bir çınar olmuştur. Hala ilk günkü heyecanla, aşkla ve samimiyetle milyonlarca inanmış ve gönül vermiş Ülkücü Türk gençleri, Başbuğumuzun fikirlerinin gölgesinde soluklanmaktadır. Başbuğumuzun bize gösterdiği ufka emin adımlarla yürürken, onun izinden giderek, emrettiği gibi "İslam ahlak ve fazileti Türklük gurur ve şuuru" ile donatılmış milyonlarca genç yetiştirmeye, milyonlarca fidan büyütmeye söz veriyor, ant içiyoruz. Başbuğumuz Alparslan Türkeş, tüm hayatını Türk milletine ve onun manevi değerlerine sahip çıkmak için yaşamış, tarihimizde güzide bir yer edinmiştir. Başbuğumuzun bıraktığı miras nesiller boyu korunacak, evlatları onu hiç unutmayacaktır. Bu vesile ile Türk'ün son Başbuğu Alparslan Türkeş'i bir kez daha özlem ve dua ile yad ediyorum. Emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür ediyor, sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

Açılış konuşmasının ardından Kuran Tilaveti yapılarak, dua eşliğinde Başbuğ Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Katılımcılar tarafından 103 adet fidan toprakla buluşturularak, program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bu haber toplam 523 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.