Basın Ödülleri sahiplerini buldu

Basın Ödülleri sahiplerini buldu
Muğla Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Gazetecilik Ödülleri düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi. Altın Kalp Restorantta...

Muğla Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Gazetecilik Ödülleri düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi. Altın Kalp Restorantta düzenlenen Basın Gecesi ve Ödül törenine yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Ödül Törenine, Muğla Milletvekili Nurettin Demir , Muğla Eski Milletvekili Fikret Uzunhasan, Muğla Eski Milletvekili Tufan Doğu, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Belediye Başkanvekili Yavuz Kayı, İl Genel meclis Başkanı Cemal Gürpınar, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Güven, Kafaca Belediye Başkanı Murat Gökalp, Muğla Valiliği Özel Kalem Müdürü Baki Gencel, CHP Muğla Merkez İlçe Başkanı Bahattin Gümüş, Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Giresunlu, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, ABKF Başkanı Mehmet Top, ADD Başkanı Ziya Ersöz, Muğlaspor Kulüp Başkanı Eminer İçten, MUSANDER Başkanı Sadettin Özbek, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Her yıl Muğla’nın basın, kültür, sanat tarihinde önemli izler bırakan şahsiyetlerin anısına düzenlenen Basın Bayramı Gecesi bu yıl Baha Bey anısına gerçekleştirildi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, “ Bu yıl sadece basından sansürün kaldırılışının yıldönümünü değil aynı zamanda Lozan’ın yıldönümünü de kutluyoruz.Biz cemiyetimizi kurarken büyüklerimizden, bölünmenin değil birleşmenin öğüdünü aldık. Bu öğüdün aydınlığı içinde büyüdük. 23 yıl öncesindeki zorlu ve sıkıntılı günleri geride bıraktık. Basın mesleği açısından ve ülkemizin selameti açısından basın mensuplarının birlik olması düşüncemizi her zaman koruduk. Çok yakında görevlerimizi genç arkadaşlarımıza devretme hazırlığı içindeyiz. Arkadaşlarımızın bizden sonra da cemiyetimizi çok daha üst düzeylere taşıyacakları ümidimizi muhafaza ediyoruz.”dedi.

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar da burada yaptığı konuşmasında basındaki sansürün olumsuzluklarına vurgu yaparken, Muğla’nın sorunlarının birlik içinde çözübeliceğine dikkat çekti. Harmandar, “ 24 Temmuz çok anlamlı bir gün. Basında sansür olamaz. Sansürün olduğu yerde düşünce ifadesi ve bilgilendirme olmaz, halkı doğru bilgilendirme ve aydınlatma yoktur. 1908 yılında basından sansürün kaldırılmasından sonra 25 temmuz da ilk defa basın hür olarak ortaya çıkıyor ve o gün gazetciler yok satıyor. Ve 1 ay içinde 200 yeni gazete çıkarmak için başvuruda bulunuluyor. Basının hür olduğu yerde doğru haber vardır. Ülkede barışın olması için önce kendi kurumlarımızda barışı sağlamalıyız. Ben Muğla basınının bunu başaracağına inanıyorum. Muğla insanının sağduyulu olduğuna inanıyorum. Sorunlarımızı hep birlikte çözebiliriz”diye konuştu.

Konuşmaların ardından ödül almaya hak kazanan eserlerin sahiplerine ödülleri geceye katılan protokol tarafından verildi.

Bu haber toplam 508 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.