Başkan Akarken’den Eğitime Davet
Başkan Akarken’den eğitime davet
Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken yaptığı açıklamada fırıncıları ve çalışanlarını ilk eğitim programı 2012 yılında düzenlenen geçerlilik süresi 5 yıl olan ihtisas eğitimlerinin bu yıl yeniden düzenleneceğini belirterek tüm ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışanların bu eğitimleri almasının yasal zorunluluk olduğundan dolayı fırıncı esnafımızı ve çalışanlarını duyarlı olmaya davet ediyor.
Bilindiği üzere 18.01.2017 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Fırıncılar Federasyonu arasında düzenlenen protokol ile eğitimlerin ve hijyen belgesi düzenleme yetkisi Fırıncılar Federasyonuna verildiğinden Odamız Başkanlığı da bu eğitimleri düzenleme konusunda yetkilendirilmiştir. Benim bu konuda dikkat çekmek istediğim konu bu eğitimlerin tekrarı olmayacağından en geç 24.04.2017 tarihine kadar iki adet fotoğraf, kimlik fotokopisi ve Fırıncılar Federasyonunun hesabına yatırılacak olan 95,00 TL’lik banka dekontu ile odamıza müracaat etmelerini önemle rica ediyorum.
Başkan Akarken eğitimlerin Muğla İl tarım Müdürlüğü ile koordineli olarak yapılacağını belirterek eğitim konuları hakkında da şu bilgileri verdi.
Hijyen Eğitimi kursunda fırıncılara ve çalışanlarına;
Hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar
Gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar
Personel, işyeri ve ekipman hijyeni
Temizlik ve dezenfeksiyon
Fırınlarda hijyen ve sanitasyon
Fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları
Gıda infeksiyonu ve zehirlenmeleri
Ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği mevzuatı
El yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı hakkında eğitimler verilecektir.
Esnafımıza gösterecekleri duyarlılıktan dolayı teşekkür eder, işlerinde kolaylıklar dilerim.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.