Başkan Akbulut: “Eğitimde de Sporda da Varız”

Başkan Akbulut: “Eğitimde de Sporda da Varız”
Muğla'da, 1989 yılında kurulan Gazeteciler Cemiyeti, 30. yılını özellikle gençlere yönelik çeşitli etkinliklerle kutluyor. Eğitsel ve sosyal etkinliklere öncelik veren cemiyet, Muğla'da bir ilke imza atarak kriteryum bisiklet yol...

Muğla'da, 1989 yılında kurulan Gazeteciler Cemiyeti, 30. yılını özellikle gençlere yönelik çeşitli etkinliklerle kutluyor. Eğitsel ve sosyal etkinliklere öncelik veren cemiyet, Muğla'da bir ilke imza atarak kriteryum bisiklet yol yarışı düzenlemeye hazırlanıyor.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, göreve geldiklerinden itibaren kamu kurumlarıyla paydaş çalışmaları önemsediklerini söyledi.

İlk eğitim projelerinin Milli Eğitim Müdürlüğü ile liselerarası fotoğraf yarışması olduğunu belirten Akbulut, “Üç yıl boyunca düzenli olarak yaptık. Biz cemiyet olarak dereceye giren il üç öğrenciyi fotoğraf makinesiyle ödüllendirdik. O kadar yerleşik bir hal aldı ki öğrenciler her yıl bunu beklemeye başladı. Amaç, hayata atılmak üzere olan gençlerimizin mesleğimizi tercih etmelerini sağlamak. İkincisi de sunmuş olduğumuz bu yarışmayla ilgili görsel yeteneklerini ön plana çıkarmak. Ya da var olan yeteneklerine bir tık daha katkı koymak. Muğla Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, üniversite, Milli Eğitim, Emniyet Müdürlüğü, Menteşe Kaymakamlığı, Gençlik Spor İl Müdürlüğü gibi kurumlarımızla paydaş çalışmalara imza atıyoruz.” dedi.

Akbulut, “4 Aralık 1989 yılında kurulmuş olan cemiyetimizin 4. dönem başkanı ve yönetim olarak 2. dönemimiz. 4. yıl içindeyiz. Bu güne kadar eğitsel çalışmalara çok önem verdik. Fotoğraf yarışması bunlardan bir tanesi. Özellikle yıllardır, şehirle üniversite entegrasyonunun sorun olarak görüldüğü kentte bir türlü bu entegrasyonun sağlanamadığının, dillere pelesenk edildiği bir ortamda biz ekran yüzlerini öğrencilerle buluşturduk. Yine eğitimin genç ve çocuk yaşlarda başladığı gerçeğinden yola çıkarak 8 yaşındaki çocuklarımızla ilimizin en büyük tenis şenliği organizasyonuna imza attık. 72 çocuğumuz tenis şenliğimize katıldı. Bu organizasyonda Muğla Tenis Kulübüne ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Sporun da eğitimin de içinde varız”

Akbulut, sportif etkinliklerin tenis şenliği ile kalmayıp satranç ve bisiklet yarışıyla devam edeceğini anlatarak şunları kaydetti:

“11 Mayıs günü Menteşe Öğretmenevinde satranç turnuvası yapacağız. 12 Mayıs'ta bugüne kadar ilk kez gerçekleştirilecek olan Bisiklet İl Temsilciliğimiz ve söz konusu diğer paydaşlarımızın da katkılarıyla kriteryum bisiklet yol yarışını gerçekleştireceğiz. Sporun içinde de varız, eğitimin içinde de varız.

Amacımız, Muğla Gazeteciler Cemiyeti olarak sadece basın iş kolundaki insanların kendi içlerinde bulunduğu bir meslek örgütü değil, her grupla, her meslek örgütüyle, her paydaşla, her kurumla iç içe, temsili boyutta da var olduğumuzu hissettirmek. Bunu da bu güne kadar ki eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerimizle yerine getirdik.”

Akbulut, gençlere önem verdiklerini, gazetecilik mesleğine olan farkındalığın biraz daha artarak tercih edilen bir meslek gurubu haline dönüşmesini arzu ettiklerini anlatarak, 30. yıla yakışır etkinliklere imza atmak istediklerini ifade etti.

Bu haber toplam 388 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.