BAŞKAN ARAS’TAN FAHİŞ FİYAT AÇIKLAMASI

BAŞKAN ARAS’TAN FAHİŞ FİYAT AÇIKLAMASI
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kiralık konutlardaki fahiş fiyatlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Konut kiralarındaki yükselmenin en büyük sebebinin günlük, haftalık, hatta saatlik konutları 250-300 TL’ye...

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kiralık konutlardaki fahiş fiyatlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Konut kiralarındaki yükselmenin en büyük sebebinin günlük, haftalık, hatta saatlik konutları 250-300 TL’ye kiralayanlar olduğunu söyleyen Başkan Aras, “Bodrum’u sırtında taşıyanlar, sokakta kalmak üzere. Ve biz, bu durumun seyircisi değil, engelleyicisi olmaya kararlıyız” dedi. Başkan Aras, “İçlerinde kimin yaşadığı bile belli olmayan konut görünümlü saatli bombalar, bence Bodrum’da kesinlikle olmamalı” şeklinde konuştu.

Başkan Aras, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bildiğiniz gibi, hiçbir nedenle izah edilemeyecek kadar yükselen konut kiraları konusundaki rahatsızlığımı açıkça belirtmiştim ve kiralık konut sahiplerine sizlerin huzurunda seslenerek, fahiş kira taleplerinden vazgeçmelerini talep etmiştim. Bugün bu konuda bir adım daha atarak, konut kiralarının akıl almaz rakamlara yükselmesindeki en büyük neden olan günlük, haftalık, hatta saatlik konut kiralama konusundaki düşüncemi sizlerle paylaşacağım ve ardından, yasaklanması için gerekli yasal girişimlerde bulunacağım. Ülkemizin birçok yerinde ve Bodrum’da günlük, haftalık, hatta saatlik bile kiralanmaya başlayan konutlar, kimlik bildirimi yönünden oluşturdukları asayiş riski, yasal konaklama tesisleri ile haksız rekabete girerek turizme darbe vurmaları ve neden oldukları vergi kaybı nedeniyle sadece Bodrum için değil, bulundukları her yer için, sakıncalıdır.”

 “SEYİRCİSİ DEĞİL, ENGELLEYİCİSİ OLACAĞIZ”

Aras, “Aylık en fazla 2 bin-  2 bin 500 lira civarında kira alınabilecek nitelikteki evlerini otel gibi işleterek günlük 250 - 300 TL’den başlayan fiyatlarla kiralamaya başlayanların sayesinde Bodrum’u sırtında taşıyanlar, sokakta kalmak üzere. Ve biz, bu durumun seyircisi değil, engelleyicisi olmaya kararlıyız çünkü içlerinde kimin yaşadığı bile belli olmayan konut görünümlü saatli bombalar, bence Bodrum’da kesinlikle olmamalılar” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 223 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.