Başkan Ayyıldız: "BAĞKUR VE SİGORTA MEVZUATI EŞİT OLMALI"

Başkan Ayyıldız:  "BAĞKUR VE SİGORTA MEVZUATI EŞİT OLMALI"
Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, işveren, Bağkurlu ve sigortalı çalışanların arasında bir fark olmaması gerektiğine dikkat çekerek, “Bu farkın düzeltilip, eşit hale getirilmesi gerekiyor”...

Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, işveren, Bağkurlu ve sigortalı çalışanların arasında bir fark olmaması gerektiğine dikkat çekerek, “Bu farkın düzeltilip, eşit hale getirilmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Bağkur ve sigorta mevzuatında düzenlemeler yapılmasını gerektiğini dile getiren Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, işveren, Bağkurlu ve sigortalı çalışanların arasında bir fark olmaması gerektiğine dair açıklama yaptı. Başkan Ayyıldız, “Yasanın mutlaka değişmesi gerektiğine inanmaktayız. Nedeni, eşitsizlik ilkesine aykırı olması” dedi.

Ayyıldız, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“18 yaşında olan bir Bağkurlu, 25 yaşında olan bir Bağ-kurlu gibi diğer yaşlardaki esnaf ve sanatkarlarımız, araç sahibi şoför esnaflarımız Bağkur’dan emekli olabilmek için mevzuata göre 9 bin iş günü prim ödedikten sonra emekli olabilmekteler. Bu süreç içerisinde 35 yıl, 40 yıl, 45 yıl Bağkurunu ödedikten sonra emekli olmaktadır. Ancak bir işverenin yanında çalışan bir sigortalı, işveren Bağkurlulardan 7 bin 200 işgünü prim ödedikten sora emekli olmaktalar. Bu yasanın mutlaka değişmesi gerektiğine inanmaktayız. Nedeni, eşitsizlik ilkesine aykırı olması.”

“HAKSIZ EMEKLİ OLMA YAŞININ SİGORTALILAR GİBİ OLMASI GEREKİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ricada bulunan Başkan Ayyıldız, “İşverenle Bağkurluyla sigortalı arasında fark olmaması gerektiği ve bu farkın düzeltilerek eşit hale getirilmesi, özellikle Covid-19 pandemi döneminde daha çok ortaya çıktığı görüldüğü, eğer sigortalılar gibi Bağkurlularımızda sigorta yaşında olanlar gibi emekli olsalar idi, bu pandemi dönemi içerisinde maddi sıkıntı çekmeyeceklerdi. Emekli aylığı alacakları için hayatlarını sıkıntı çekmeden refah olmasa dahi, yaşamlarını idame edebileceklerdi. Devletimize fazla yük olmayacaklardı. Uzmanlarımız bu Bağkur ve sigorta mevzuatı üzerinde çalışmalar yapmaları gerektiğine inanmaktayız. Erken yaşta Bağkurlu olan bir üyemiz 25 yıl Bağkura prim ödedikten sonra emekli yaşını beklerken vergi kaydını sildirmeden Bağkur hizmetini dondurulmasının sağlanmasını istemekteyiz. Cumhurbaşkanımızdan da özellikle ricamız bağkur ve sigorta mevzuatında bu haksız emekli olma yaşının da sigortalılar gibi olmasını istediğimizi düşünmekteyiz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 325 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.