BAŞKAN BİLLORER, “VATANDAŞIN TENCERESİ, ESNAFIN KASASI BOŞ”

BAŞKAN BİLLORER, “VATANDAŞIN TENCERESİ, ESNAFIN KASASI BOŞ”
Deva Partisi Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Billorer ve yönetim kurulu üyeleri Gümbet ve Mumcularda Pazar ziyaretinde bulunarak, Bodrum’dan iktidara seslendi. Çarşı pazara çıkın vatandaşın tenceresi, esnafın kasası boş diyen...

Deva Partisi Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Billorer ve yönetim kurulu üyeleri Gümbet ve Mumcularda Pazar ziyaretinde bulunarak, Bodrum’dan iktidara seslendi. Çarşı pazara çıkın vatandaşın tenceresi, esnafın kasası boş diyen Billorer, “İktidar bu gidişle yoksulluktan da yoksulları sorumlu tutacak dedi.”

Deva Partisi Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Billorer, gerçekleştirdiği Pazar ziyaretinde Bodrum’dan iktidara seslendi. İlçe Başkanı Billorer, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Fahiş fiyatlar nedeniyle ya zincir marketler ya da duruma göre aracılar, komisyoncular, depocular gibi gıda zincirindeki halkalar iktidar tarafından bir şekilde hedefe konuluyor. Toplumun farklı kesimleri sorumlu tutuluyor; baskı altına alınıyor; cezalandırılıyor ve hatta vatan haini ilan ediliyor. İç ve dış düşman üreterek sorunları başkalarının üzerine yıkma politikası sürüyor. İktidar bu konuda takdire şayan bir istikrar gösteriyor. İktidar bu gidişle yoksulluktan da yoksulları sorumlu tutacak.”

“TAZE MEYVE SEBZE FİYATLARININ YÜKSEK OLMASININ SEBEBİ DE PAZARCILARIN ANLAŞMASI MI?”

Birbiri ile rekabet içindeki zincir marketlerin hiçbirisinin tek başına piyasaya maliyetin üstünde olağanüstü yüksek fiyat dikte etme şans yoktur.” diyen İlçe Başkanı Billorer, “Varsayalım ki bu 5 zincir market birbiriyle anlaşmalı olarak vatandaşa çok yüksek kâr marjıyla satış yapmaya başladı. Bu mantıkla hareket edersek, taze meyve sebzenin yüzde 70'inin pazarlarda satıldığı ülkemizde, pazarlarda taze meyve sebze fiyatı neden çok yüksek? Yoksa pazar esnafı da anlaşarak fiyat mı yükseltti?” şeklinde konuştu.

“KOZMETİK TEDBİRLER SORUNU KANGRENLEŞTİRİYOR”

Ekonomide çözülemeyen sorunların büyüyerek kangrenleştiğini dile getiren İlçe Başkanı Billorer, “Çiftçi vatandaşlarımızın suçu üretmek mi? Çiftçilerimiz üretirken de zarar ediyor, ürünleri TKK marketlerinde satılırken bu marketlerin zarar etmesinden dolayı yine kaybediyorlar. İktidar, kendi çiftçisini, besicisini doğru bir şekilde desteklemek yerine, çoğu zaman geçici çözümlerle algı operasyonu yapıyor. Sorunlar halının altına süpürülüyor. Tarımsal ve hayvansal gıda ürünlerinin gümrük vergileri sık sık sıfırlanarak, yabancı ülke üreticileri destekleniyor. İktidar iş bilmezliği sonucu yarattığı ekonomik sıkıntıların sorumluluğunu kabul edip, doğru teşhis koymak ve ona göre çözüm üretmek yerine sürekli kozmetik tedbirlere başvuruyor.” dedi.

Bu haber toplam 241 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.