Başkan Gürün: “Altyapı İçin 5 Milyar Liraya İhtiyaç Var”

Başkan Gürün: “Altyapı İçin 5 Milyar Liraya İhtiyaç Var”
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, sivil toplum kuruluşlarıyla bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. Başkan Gürün, Muğla’nın...

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, sivil toplum kuruluşlarıyla bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. Başkan Gürün, Muğla’nın tüm alt yapısı için 5 milyar liraya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Sinem Karakaya

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’daki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı düzenleyen Başkan Gürün, 2019 yılını değerlendirerek yapılan yatırım ve çalışmaları aktardı.

Bilgilendirme toplantısına, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, daire başkanları, stk temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

GÜMÜŞ: “STK’LAR ORTAK AKILLA KENTİ YÖNETME NOKTASINDA VAZGEÇİLMEZ”

Sivil toplum örgütlerinin yerel yönetimde ortak akılla kent için önemli olduğunu vurgulayan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş; “Sivil toplum örgütlerinin yerel yönetimde özellikle katılım noktasında, demokrasi noktasında, ortak akılla kenti yönetme noktasında bizler için vazgeçilmezsiniz. Çünkü sizler bu işi gönül bağıyla yapıyorsunuz. Bir kentin kültürel yönde gelişmesinde, sanatsal faaliyetlerinde, hukuki konularda en önemlisi de çevresel konular da Muğla’da çok önemli katkılar sunuyorsunuz. Örnek vermek gerekirse, Muğla’mızın göz bebeği Karabağlar Yaylası doğal sit, cennet, sondaj çalışması başladığını ve maden arandığını hep birlikte öğrendik. O maden araması durduruldu. Onu kanun, yasa durdurmadı. Onu siz, sivil toplum örgütlerinin, çevrecilerin gücü önledi. İşte sivil toplum örgütlerinin gücü böyle ortaya çıkıyor. Muğla bu yüzden güzel. Biz de Menteşe Belediyesi olarak sizlerin düşüncelerinizi çok önemsiyoruz. Bu toplantı çok önemli. Büyükşehrimizin yaptığı çok güzel çalışmalar var. Bunlar sokağa çıkıldığı zaman çoğunun bilinmediğini görüyoruz.  Sizlerin, bu kentte yapılan çalışmaları hakkında vatandaşı bilgilendirme noktasında görevleri oluyor. Bu toplantıda neler yapılmış hep birlikte göreceğiz” dedi.

GÜRÜN: “İTİRAF ETMELİYİZ Kİ MUĞLA BİR OLMADI”

2019 yılında neler yapıldı, neler yapılacaklarla ilgili sivil toplum kuruluşlarına yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Biz Muğla olarak bir aileyiz. Büyükşehir olduktan sonra her bölgeye hizmet etmeye, her bölgenin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Muğla’yı alt yapısıyla, üst yapısıyla hepimizin gurur duyduğu bir yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz. 13 ilçe, 596 mahalleyi yönetebilmek için bütün birimlerimizle hizmet vermeye çalışıyoruz. 20 yıldır görevdeyim. Bunun 15 yılı Muğla Belediyesi döneminde. Sevgi, hoşgörü ve güler yüzle hizmet diyerek başlamıştık bu yola. Bu zamana kadar bu düşünceyle geldik. Büyükşehir olduktan sonra ‘Hedefimiz Bir Muğla Bir’ dedik. İtiraf etmemiz lazım Muğla bir olmadı. Herkes kendi yöresiyle kendisini ifade etti. Fethiyeliyim, Bodrumluyum dediler ama Muğlalıyım demediler. Hâlbuki bütün Muğla’yı bir düşünmemiz gerekiyor. Biz bir olursak, aile olursak sorunların üstesinden gelebiliriz. Bir ilçedeki yaptığımız başarı diğer ilçeleri de memnun etmeli. Bir ilçemizde yaşanan hüzünlü olay, bütün Muğlalıların hepsinin üzmeli. Ancak böyle aile oluruz, bir olursak büyüyebiliriz. ‘Ben buralıyım, sen şuralısın’ diyerek Muğla’yı küçültmeye gerek yok. 20 yıl boyunca şeffaflık politikasına uymaya çalıştık” dedi.

“MUĞLA’YA EN FAZLA YATIRIM YAPAN KURULUŞUZ”

Muğla’ya en fazla yatırım yapan kuruluşun Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirten Başkan Gürün; “2014-2019 yılları arasında 1 milyar 424 milyon liralık yatırım yapıldı. Bu yatırımlar büyükşehir olduktan sonra sağlanan imkanlarla yapılan yatırımlar. 2019-2024 yılları arasında 2 milyar 737 milyon liralık yatırım yapacağız. Olağanüstü bir durum olmadığı takdir de bu yatırımı mutlak suretle Muğla’ya yapacağız. Menteşe ilçemize 244 milyon 327 bin liralık yatırım yaptık. En fazla yatırım alan ilçelerden birisi Menteşe. Türkiye’nin en fazla borcu olan 3’ncü büyükşehir belediyesiydik. Borçlarımızı ödemeye devam ediyoruz ama yatırım yapmaya da devam ediyoruz. 2019-2024 yılları arasında Menteşe’ye 378 milyon liralık yatırım yapılacak. Yol çalışmalarımız sonuçlanıyor. Özellikle Tayyare Meydanı olması gereken şekle dönüştü. Büyükşehir’e ait olan yolların çok az kısmı aldı. Yapılan asfaltların üzerine 12 cm. daha asfalt yapılacak. O da hava şartları düzeldiği zaman tamamlanacak. Büyükşehir’in yanı sıra MUSKİ, AYDEM, Türk Telekom, Turkcell, Süper Online ve Doğal Gaz da çalışmalarını tamamladı. Büyükşehir olarak en fazla ücretsiz yolcuyu taşıyan biziz ve bize devlet katkısı yok” dedi.

“BORCUMUZU ÖDÜYORUZ, YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Başkan Gürün, Muğla’nın tüm alt yapısı için 5 milyar liraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz bu yıl 1 milyarlık bir yatırım yapıyoruz. Büyükşehir olarak 4 milyar daha finansman bulmam gerekiyor. Bununla ilgili çeşitli çalışmalarımız var sonuçlanınca kamuoyuyla paylaşacağız. Türkiye’de en fazla katı atık tesisi olan büyükşehir belediyesi biziz. Devam eden yatırımlarımız var. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi 42 milyon 810 TL, Bölge Müzesi 16 milyon 846 bin TL, Kent Meydanı 36 milyon 344 bin TL, Yağ Hali 2 milyon 059 Bin TL şeklinde 4 çalışmamız var devam eden. Muğla’ya kattığımız değerleri birlikte ortak akılla yönetmek dileğiyle katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra program Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Taner Yiğit’in katılımcılara sunum yaparak ayrıntılı bir şekilde bilgilendirmesiyle devam etti.

Bu haber toplam 454 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.