Başkan Gürün: “Görevimin başındayım”

Başkan Gürün: “Görevimin başındayım”
Geçtiğimiz gün Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde cerrahi operasyon geçiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman...

Geçtiğimiz gün Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde cerrahi operasyon geçiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.

Sinem Korkmaz

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, geçtiğimiz gün Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde cerrahi operasyon geçirdi. Sağlık durumu hakkında makamında açıklama yapan Gürün, hastaneden yapılan bilgi paylaşımı için “Sağlıkla ilgili konularda kişinin bilgisi olmadan paylaşım yapılmaması gerekiyor” dedi.

Sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Bir operasyon geçirdim. Akşamına zaten evime döndüm. Şimdide görüldüğü gibi görevimin başındayım. Çıkan haberlerden sonra açıklama yapma gereksinimi duydum. Hem yazılı basında hem de sosyal medya da çok ucu açık yorumların yapılmış olması, herkesten endişe ile telefon almama sebep oldu. Halbuki önemli bir şey yok. Her insan bir problem olduğu zaman hastaneye gider ve muayene olur. Bunun hayati tehlike arz eden bir şeymiş gibi ortaya konması takdir edersiniz ki kamuoyunu ilgilendiriyor ve sevenleri de oldukça üzüyor. Tüm telefonlara kendim cevap verdim ki sesimi duyup iyi olduğumu bilsinler diye” dedi

“HERKESİN BEDENİ VE BEDEN SAĞLIĞI KENDİSİNE AİTTİR”

Sağlık ile ilgili bilgilerin kişinin izni olmadan paylaşılmasının yanlış olduğunu vurgulayan Başkan Gürün, “Ciddi bir konu olsa bu kamuoyuna paylaşılır fakat bu rutin bir iş ve tektik. Üzüldüğüm konu şu, sağlıkla ilgili bir konuda kişinin bilgisi olmadan paylaşım yapılmaması gerekiyor. Biz hekimler kim isterse istesin çok önemli ve hukuki bir durum olmadıktan sonra bir hasta ile ilgili bilgiyi herhangi bir ikinci şahsa birinci derece yakını olmasına rağmen tam olarak bilgi vermeyiz. Çünkü o tamamen kişiye ait bir şeydir. Kişi müsaade ederse bu bilgi verilir. Bilgi aktarılmaz. Herkesin bedeni ve beden sağlığı kendisine aittir. Kişi isterse açıklama yapar. Bu tıpta ve hukukta böyledir.  Bu bilgiyi başka yerden başka bir haber gibi yayınlamak doğru değil” dedi.

Bu haber toplam 724 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.