Başkan Gürün turizmi değerlendirdi: “İlk seçenek; yerli turist”

Başkan Gürün turizmi değerlendirdi:  “İlk seçenek; yerli turist”
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Muğla’da, turizm sektörü pandemi sürecinde sıkıntılı günler geçiriyor. “Pandemi süreci...

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Muğla’da, turizm sektörü pandemi sürecinde sıkıntılı günler geçiriyor. “Pandemi süreci turizmi etkiledi” diyerek, 2020 turizmini değerlendiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Tüm planlarını yerli ve yabancı turiste göre yapan sektörün önündeki ilk seçenek, yerli turist” dedi.

Sinem Karakaya

Tüm dünyada yayılan Coronavirüs salgını ülke milli gelirinde önemli paya sahip olan turizmi de olumsuz etkiledi. Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Muğla’da turizmi canlandırmak için yöreyi yerli turist çekilmesi hedefleniyor. 2020 turizmini değerlendiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, tüm planlarını yerli ve yabancı turiste göre yapan sektörün önündeki ilk seçeneğin, yerli turist olduğunu vurguladı.

Beklentilerin ve taleplerin salgın nedeni ile değiştiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, “2020 turizm sezonunuzdan herkes çok umutluydu. Çin’de başlayan ve tüm dünyaya yayılan Coronavirüs salgınının olumsuz etkilediği sektörlerden biri de ne yazık ki turizm. Tüm planlarını yerli ve yabancı turiste göre yapan sektörün önündeki ilk seçenek yerli turist. Muğla’mızın birbirinden değerli ilçelerine yerli turistler gelmeye başladı. Beklentiler, talepler salgın nedeni ile değişti. Güven temelli turizmle bu sektörden geçimini sağlayan işletmelerimize yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız. 2020 turizm sezonu için İstanbul ve İzmir’de düzenlenen fuarlarda Muğla turizmi için sektör temsilcileri ile bir araya gelmiştik. Beklemendik Coronavirüs salgını ve pandemi süreci Muğla turizmini ciddi anlamda etkiledi. İç turizmin hareketlenmesi için B planımızı devreye soktuk. 65 seyahat acenta temsilcisini Muğla’da ağırlıyoruz. Deniz, kum ve güneş turizminin yanı sıra, alternatif turizm destinasyonlarına yönlendirilmesi ve kültür turizminin canlandırılması hedefliyoruz” dedi.

Başkan Gürün turizmi değerlendirdi:  “İlk seçenek; yerli turist”

65 SEYAHAT ACENTASI TEMSİLCİSİ MUĞLA’DA

Muğla’da iç turizmi hareketlendirmek için Muğla Tanıtım Platformu, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Marmaris TÜRSAB, il genelindeki kültürel zenginliklerin tanıtımı için atağa geçti. 23-25 Haziran tarihleri arasında İzmir, Aydın ve Denizli’den gelen 65 seyahat acenta temsilcisi için Muğla tanıtım gezisi düzenlendi.

HEDEF YERLİ TURİSTİ ÇEKMEK

65 seyahat acentası temsilcisi için düzenlenen Muğla Tanıtım Gezisinde pandemi dönemi içerisinde yerli turist trendinin yerli turizme dönmesi ile yerli turistlerin “Deniz, kum ve güneş” turizminin yanı sıra alternatif turizm destinasyonlarına yönlendirilmesi ve kültür turizminin canlandırılması hedefleniyor.

Bu haber toplam 649 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.