Başkan Gürün; “Yol Çalışmaları 2 Buçuk Ay İçerisinde Tamamlanmış Olacak”

Başkan Gürün; “Yol Çalışmaları 2 Buçuk Ay İçerisinde Tamamlanmış Olacak”
Güzide Kasım - Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün devam eden yol çalışmaları hakkında Muğla Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.Muğla...

Başkan Gürün; “Yol Çalışmaları 2 Buçuk Ay İçerisinde Tamamlanmış Olacak”Güzide Kasım - Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün devam eden yol çalışmaları hakkında Muğla Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

Muğla Menteşe'de bitmeyen doğalgaz çalışmaları, yol çilesi ve beraberinde gelen trafik sorunu vatandaşın tepkilerine sebep oldu. Muğla'nın Merkez İlçesi Menteşe'de uzun zamandır devam eden yol ve doğalgaz çalışmaları nedeniyle yaşanan trafik sorunu ve beraberinde getirdiği park sorunu, vatandaşı canından bezdirdi. Vatandaşlar, belediyelerin yol çalışmalarının büyük bir bölümünü bitirmek için gerekli çabayı sarf etmediğini dile getirmeye devam etti.

Muğla, Menteşe Emirbeyazıt Mahallesi Hasan Ercan Caddesi'nde devam eden yol çalışmasını yerinde inceleyen Başkan Gürün Muğla Gazetesi'ne yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çalışmaların büyük bir kısmının 2 buçuk ay içerisinde tamamlanacağını dile getiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; “Çalışmalarımız 1 ay önce başladı, önemli bir şey yapıyoruz. Burayı akıllı kavşak haline getirip, ışıklardan kurtarıp, akışı daha rahat hale getirmek istiyoruz. Aynı zamanda bizim teyyare meydanında da bir çalışmamız var. Oradaki akıllı kavşağın yerini değiştiriyoruz, sirkülasyonu çok daha rahat. Bunlar ölçülerek, biçilerek, inceleme yapılarak projesi ona göre hazırlanıyor. Bu yollarla ilgili aynı zamanda Akyol'da tek yön yaptığımız yerin paralel alt yolundaki bütün alt yapıları yaptık. Buradaki çalışmaların uzun sürmesinin sebebi, bütün kurumlar yani elektrik gibi, doğalgazla, suyla, Telekom'la ilgili bütün birimler, MUSKİ, su, kanalizasyon, AYDEM bütün hepsi alt yapılarını yapıyor ve onlar arka arkaya aynı zamanda giremiyorlar. Dolayısıyla gecikmesinin sebebi sadece yolla ilgili değil, yolun altıyla ilgili, alt yapı ile ilgili. Alt yapılar bitti sayılır. Gördüğünüz gibi suyla alakalı önemli deplasmanlar yapıldı. Şimdi bu bölgeyi yapacağız. daha sonra karşı tarafa, yuvarlağa geçeceğiz. Burayı trafiğe açacağız, karşı taraftaki imalatları yapacağız. Orayı da bitirdikten sonra ki alt yapıyla alakalı orada daha az problem var. Ondan sonra bu kavşağı açacağız. Öbür taraf açılacak dolayısıyla yolla ilgili alt yapı, aynı zamanda Dirgeme yolu Yerkesik yolu üzerinden sol tarafa Üniversite Hastanesi'ne giden yolu yaptık. Şuanda yolun bordürleri döşeniyor. Diğer kanalla su granasyonuyla ilgili betonları dökülüyor. Bittikten sonra orayı da açacağız. Denizli kavşağında ve ileride oluşan trafik yoğunluğu buradan geleni oraya almak suretiyle daha rahatlayacak. Bu çalışmalar Büyükşehir'in yaptığı çalışmalardır. Ama Menteşe Belediyesi'nin yetki alanları olan yerde de doğalgaz çalışmaları var. Doğal gaz belli çalışmaları yaptıktan sonra kapatıyor. Kontroller yapıldıktan, onay verildikten sonra ancak üst kaplama yapabiliyoruz.

Biraz geniş alana açtılar, kış gelmeden bitirelim diye. Son günlerine geldi. Alt yapı lazım, yuvarlak kavşaklar lazım, doğalgaz hepimize lazım. Biraz sıkıntımız var ama ben şuanda gördüğüm kadarıyla büyük kısmı 2 buçuk ay içerisinde tamamlanmış olacak.” dedi.

Bütün amacımız kentte trafik yoğunluğu, akışını rahatlatmak diyen Başkan Gürün; “Bununla birlikte inşaatı devam etmekte olan 650 kapasiteli otoparkımız var. Bu otopark bittiği zaman, yollardaki yapılan otoparkları kaldıracağız. Dolayısıyla kent, yayalara daha çok hizmet edecek.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 533 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.