Başkan Kapiz: “Eleştirilmeyi hak etmiyoruz”

Başkan Kapiz: “Eleştirilmeyi hak etmiyoruz”
***Muğlaspor Kulüp Başkanı Erol Kapiz ve yönetim kurulu, Muğla Menteşe’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kulüpteki gelişmeler hakkında...

***Muğlaspor Kulüp Başkanı Erol Kapiz ve yönetim kurulu, Muğla Menteşe’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kulüpteki gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Kapiz, yaptığı görüşmeler ve projeleri aktardı.

***“Tek sevdamız Muğlaspor” diyen Başkan Kapiz, kendisini istifaya davet edenlere, “Bir takımı yolda bırakmak kadar kötü bir şey yoktur. Yönetim kurulu olarak eleştirilmeyi hak etmiyoruz” diye cevap verdi.

Sinem Karakaya/Neval Çolak

Muğlaspor Kulüp Başkanı Erol Kapiz ve yönetim kurulu, Muğla Menteşe’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yeşil Beyaz Garden Park’ta gerçekleşen toplantıda, kulüpteki gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Kapiz, Ankara’da yaptığı görüşmeler ve projeleri hakkında bilgi verdi.

“ORTAKÖY KAMP MERKEZİ OLABİLİR”

Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı ile yaptığı görüşmeyi anlatan Erol Kapiz, “ Nazilli maçından sonra Ankara’ya gittim. Toplantıda özellikle bizi on beşerli gruplara ayırdılar. Bizim grubumuzda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, İstanbulspor, Gaziantep ve birkaç kulüp daha vardı. Muğlaspor ile ilgili tüm sıkıntılarımızı hem bakanımıza hem de federasyon başkanımıza ilettim. Toplantıda eski Milli futbolcumuz Rüştü Reçber’in bir projesi ele alındı. İlk etapta Trabzon ve Rize’de gerçekleşecek olan program 3 sene sonra genişleterek Muğla’ya da gelecekler. Gidip gelinen her yerde arazi sıkıntısını dile getirdiler. Söz aldığımda şunu söylemiştim, ‘Ortaköy’de bizim 50 dönüm arazimiz vardı. Bunu bizden almıştınız. Arazi Gençlik ve Spor Bakanlığı’na geçti.  Eğer burada bir proje düşünülürse bir mimar olarak seve seve çalışmaya hazırım. Ortaköy’e hazırlamış olduğumuz, Marmaris’e sunduğumuz projeyi anlattım. Ortaköy’deki arazinin kamp için uygun olduğunu anlattım. Bize burayı proje sonrasında iki ay kullandırırsınız bizde buraya aldığımız takımlarla beraber Muğlaspor’a bir girdi getirebiliriz’ dedim. Milletvekillerimizle görüşüp Muğla’ya geldiğimizde masaya yatıralım dediler” şeklinde konuştu.

“STADIMIZ İÇİN TALEPLERDE BULUNDUK”

Stadyumda gece maçlarının oynanabilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na jeneratör talebinde bulunduklarını ifade eden Başkan Kapiz, “150 bin liradan dolayı gece maçları yapamadığımızı dile getirdim. Statları doldurmak istiyorsanız, seyircilerin artmasını istiyorsanız jeneratör ihtiyacının giderilmesini bunun yanı sıra, stadın kötü olduğunu bakıma ihtiyacı olduğunu ve silindirimizin olmadığını dile getirdim. Akyol’daki tesisimizin daha iyi koşullara getirilmesi için bakanlığımızın destekleri olacak. Her iki konu bizim için önem taşıyor. Sayın valimiz, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne talimat vererek tesislerimizdeki küçük ve büyük yaş sporcuların ayrı soyunma odalarını kullanmaları için iki adet prefabrik sağlandı” dedi.

“HER EVDE BİR MUĞLASPORLUOLSUN”

Muğlaspor sevdasını küçük yaştaki çocuklara aşılamak istediğini dile getiren Erol Kapiz, “Özellikle bakanlık görüşmelerimizde ağırlık verdiğimiz konu, maçlarda nasıl seyirci sayısını arttırabileceğimiz oldu. Hepimiz için kanayan bir yara. Takip edemiyoruz ama İl Milli Eğitim Müdürümüze rica edeceğiz, hep birlikte Muğlaspor sevdasını küçük yaştaki çocuklara aşılacağız. Tüm okullardaki teneffüslerde Muğlaspor marşının çalınması için herkesin üzerine düşeni yapmasını istiyoruz. Taraftar gruplarımızdan isteğimiz okulları kontrol etmeleri, teneffüs zillerinin Muğlaspor Marşı olarak çalınıp, çalınmadığını takip etmeleri. Çocuklarımıza temas edebilirsek hedef kitlemize genç yaşta ulaşmış olacağız. Her evde bir Muğlasporlu olsun. Sadece futbolla ilgili değil, voleybol, basketbol, satranç ya da briç. Geçen sene ilk defa briçte Türkiye Şampiyonu olduk. Kupa Muğla’ya geldi. Bizim de var olduğumuzu ispat ettiler” dedi.

“AKBÜK VE TURNALI SAHİLLERİNİ İŞLETMEK İSTİYORUZ”

Gelir ve gider konularına açıklık getiren Muğlaspor Kulüp Başkanı Kapiz, “Devre arasında 4 transfer yaptık. 7 oyuncuyu gönderdik. Kulübümüze 350 bin lira gelir sağladık. Paramızı çarçur etmemeye çalışıyoruz. Gelirlerimizde düşme var. Akyaka’daki Trendy kafeterya Ula Belediyesi’ne geçti. Ula Belediye Başkanı burayı bize geri veriyor. Kendisine teşekkür ediyorum. Valilikten aylık 38 bin lira, Büyükşehir Belediyesi’nden 17 bin 500 lira, Menteşe Belediyesi’nden 25 bin lira katkı var. ‘Sabit gelirlerimizi arttırmamız lazım’ dedik. Geçen hafta Akbük ve Turnalı sahillerinin kulübümüzce işletilmesi için Menteşe Kaymakamlığımıza müracaatta bulunduk. Neden Muğlaspor işletmesin ki. Yetkililerinin sesimize kulak vereceğine inanıyorum. Yönetim olarak her ay 110 bin lira açığımız var. Bize gelen maddi destekleri iyi yerlerde kullanıyoruz. 4 milyon borçla kulübü devir aldık. 1 milyon 500 bin lirasını ödedik. Şuanda borcumuz 3 milyon 500 bin lira. Gelecek paralarımızla bunu 2 milyon 500 bin liranın altına düşüreceğimize inanıyorum. Bayrak kampanyası başlattık. Bin liradan bayrak satışımız var. Bu meblağ küçük gelebilir ama bizim için büyük para. Şuanda futbolcuların prim alacağı yok. Maç başı borcumuz var. Onları da ödemeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“YATAK ODAMIZA GİRİLMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Taraftarın son oynanan Altındağ Belediyespor maçında alınan beraberlik sonucu istifaya davet ettiği Kapiz, bu konuyla ilgili istifa etmenin Muğlaspor’a zarar getireceğini vurguladı. Başkan Kapiz, “Bir takımı yolda bırakmak kadar kötü bir şey yoktur. Yönetim kurulu olarak eleştirilmeyi hak etmiyoruz. Alacakları için federasyona giden 3 arkadaşımız deşifre edildi. O çocukların telefonları hiç susmadı. Bizim yatak odasına girilmesini istemiyoruz. Biz bir aileyiz. Muğlaspor formasını giymeyen arkadaşlar bu kulübün değerini bilemez. Bir futbolcunun ya da yönetimin hatasını sosyal medyada yazmayı doğru bulmuyorum. Maç kazandığımızda ben ayrı sevindim başkaları ayrı mı sevindi. Hayır, hepimiz bir sevindik. Sözlerimiz var. Tutmaya çalışıyoruz. Statları doldurmaya çalışalım. Biz iyi yerlerde olmak istiyorsak kalıcı gelirlerimiz olması lazım. Tek sevdamız Muğlaspor” dedi.

Bu haber toplam 639 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.