Başkan Kara: ‘Hedefleri Müdür Değil, Okulu Yıpratmak’

Başkan Kara: ‘Hedefleri Müdür Değil, Okulu Yıpratmak’
Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda Okul Müdürü Demirhan Yılmaz’ın bazı öğretmenlere baskı uyguladığı iddiaları...

Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda Okul Müdürü Demirhan Yılmaz’ın bazı öğretmenlere baskı uyguladığı iddiaları üzerine açıklamalar sürüyor.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Muğla İl Başkanlığı,  Muğla İmam Hatip Platformu,  Kardeşlik Ve Dayanışma Platformu, ENSAR Vakfı-FETİHDER-MİMDER, Cihannüma Muğla İl Başkanlığı Fethiye Belediyesi Özel Olgun Kültür Merkezi önünde basın açıklamasında bulundular.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Muğla İl Başkanı Sefa Kara tarafından yapılan basın açıklamasında

“Milli Eğitim Bakanlığımızın okulları arasında güzide bir yere sahip Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulunda 14 yılı aşkın bir süredir görev yapan okul müdürümüz, öğretmenlik, müdür yardımcılığı, müdür başyardımcılığı, müdür vekilliği ve bugün de müdürlük yapmaya devam etmektedir. 2015 yılı Eğitimde Yenilikçilik ödülleri yarışmasında Türkiye 1.liği, Tübitak yarışmalarında dereceler, okul içi projeler ve bugün de iki adet AB Erasmus KA 229 Projesi yürüterek Muğla ve Muğla dışından birçok öğrenci ve velinin dikkatini çeken bir okul haline getiren okul müdürü, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında okulundaki öğretmenlerine okulun proje okulu olduğunu yoğun bir tempoda çalışılacağını ifade etmiştir. Okul içindeki birçok öğretmen bu yoğun tempolu okulda çalışmayacağını, başka bir okula gitmek istediğini belirten dilekçelerini Haziran 2018’de okul müdürlüğüne tamamen gönül rızasıyla vermişlerdir. Bu kapsamda tamamen yasal çerçeveler içerisinde okul müdürü görevini yapmış gerekli tedbirleri almış ve üst makamlara durumu iletmiştir. Yetkili makamlar da bu duruma karşılık bazı okullardaki öğretmenleri proje okuluna görevlendirme yapmışlardır. Okul müdürü, bu öğretmenler ile defalarca, daha sonraki süreçte de İl Milli Eğitim Müdürümüz iki kez okula gelerek görüşme yapmasına rağmen ilgili öğretmenlerimiz sürekli uzlaşmama durumlarını devam ettirmişlerdir.

Türk Eğitim Sen İl Başkanlığı ve Eğitim Sen İlçe Başkanlığı yapılan basın açıklamasında yapılan asılsız iddialar ile hedeflerinin okul müdürü olmadığı, son yıllarda tekrar yükselişe geçen Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu olduğu anlaşılmaktadır. Bu 28 Şubatçı İmam Hatip düşmanı zihniyete açık ve seçik olarak ifade ediyoruz ki; Muğla’nın her alanda başarılı diğer Fen Liseleriyle yarışır hale gelen ve LGS Sonrasında yüksek puanlı öğrencileri Muğla’da almayı başaran, yaptığı örnek çalışmalar ile bütün okullara örnek olan Fethiye Anadolu İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Proje Okulunun başarılarını engelleyemeyeceksiniz. Muğla’nın ve dahi Fethiye’nin yetiştirdiği özü sözü bir çalışkan ve liyakatli okul müdürümüzü size yedirmeyeceğiz, sonuna kadar biz de müdürümüzün arkasındayız.

Muğla’daki önemli sivil toplum kuruluşları olarak Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığımızın bütün çalışanlarına inanarak ve okulumuzun da takipçisi olarak devletin yetkili organlarının vereceği her türlü karara saygılıyız” dedi.

Bu haber toplam 907 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.