Başkan  Şekerdağ, “Kıyı alanlarını ticarileştiriliyor”

Başkan  Şekerdağ,  “Kıyı alanlarını ticarileştiriliyor”
İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ MUÇEV hakkında açıklamalarda bulundu. MUÇEV' iktidarın kıyı alanlarını ticarileştirme politikasının...

İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ MUÇEV hakkında açıklamalarda bulundu. MUÇEV' iktidarın kıyı alanlarını ticarileştirme politikasının bir aracı haline geldiğini vurgulayan İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ yaptığı açıklamada "Vatandaşlarımıza ait olması gereken kıyı alanlarını hem ticarileştiriyor, hem de bunu vatandaşlarımızın siyasi tercihlerini cezalandırmak için kullanıyor" dedi.

Sinem Korkmaz

İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, MUÇEV isimli şirket hakkında sert açıklamalarda bulundu. MUÇEV'e ilişkin birçok iddianın söz konusu olduğu söyleyen Başkan Şekerdağ, yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımıza ait olması gereken kıyı alanlarını hem ticarileştiriyor, hem de bunu vatandaşlarımızın siyasi tercihlerini cezalandırmak için kullanıyor. Şirketin vergiden muaf bir şekilde faaliyet gösterdiği iddia edilmektedir" dedi.

"SESSİZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Ranta dayalı faaliyetlere izin vermeyeceklerini söyleyen İyi Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, "Hepinizin son yıllarda ismini sıkça duyduğu, fakat amacının ne olduğu ve nasıl bir kuruluş olduğu kamuoyundan ısrarla saklanan MUÇEV isimli bir şirket var. Şeffaflıktan uzak yapısı ile dikkat çeken ve basına yansıyan birçok şaibe ile anılan bu şirket, öyle anlaşılıyor ki, mevcut iktidarın kıyı alanlarını ticarileştirme politikasının bir aracı haline gelmiştir. İktidar, kamuya, yani vatandaşlarımıza ait olması gereken kıyı alanlarını hem ticarileştiriyor, hem de bunu vatandaşlarımızın siyasi tercihlerini cezalandırmak için kullanıyor. Mevcut iktidar zihniyetinin bu tutumu hem Anayasaya, hem de Kıyı Kanunu’na açıkça aykırıdır. Hukukun üstünlüğünü ve kamu yararını her şeyin üzerinde tutan İYİ Partililer olarak, MUÇEV’in ranta, kıyılarımızın adeta yağmalanmasına ve vatandaşlarımızın cezalandırılmasına dayanan faaliyetlerine sessiz kalmamız mümkün değildir" dedi.

"ŞİRKET ADINI MUĞLA'DA DUYURDU"

MUÇEV isimli şirketin adını ilk kez Muğla'da duyurduğuna dikkat çeken Şekerdağ,"Söz konusu şirket adını ilk kez memleketim ve seçim bölgem olan Muğla’da duyurmuştur. Geldiğimiz aşama itibariyle, neredeyse Türkiye’nin tüm kıyı alanlarında faaliyet gösteren MUÇEV’in rant ağlarına Antalya’nın ve Demre’nin kıyı alanları da eklenmiştir. Nitekim, Demre ilçemizdeki Üçağız Mahallesi 'Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde bulunan 12 bin 983 metrekarelik kıyı alanın işletme yetkisi Demre Belediyesi’nden alınmış 10 yıllığına MUÇEV’e devredilmiştir. Söz konusu devir işlemi Demre Belediyesi’nden habersiz, ihalesiz ve dolayısıyla da hukuksuz bir şekilde yapılmıştır. Bu durum, Demrelilerin gelirlerinin Demrelilerden kaçırılması ve bundan sonra Demrelilerin faydalanamayacağı şekilde özel bir şirkete aktarılması anlamına gelmektedir. Açıkça ifade etmek gerekirse bu politika, son yerel seçimlerdeki siyasi tercihlerinden dolayı Demrelileri cezalandırma politikasıdır. Zira bir önceki dönemde AK Parti’nin yönettiği Demre Belediyesi’ne ait olan bu kıyı alanlarının, Belediye’nin yönetimi İYİ Parti’ye geçince apar topar MUÇEV’e devredilmesi, mevcut iktidarın kayırmacılığa ve çifte standarda dayanan otoriter demokrasi anlayışının açık bir göstergesidir. Ne yazık ki, Muğla’dan aşina olduğumuz ve Demre’de de karşılaştığımız bu durum,  Millet İttifakı tarafından yönetilen birçok ilimizde ve ilçemizde de söz konusudur" şeklinde konuştu.

" MUÇEV’E İLİŞKİN DİKKAT ÇEKİCİ İDDİALAR SÖZ KONUSUDUR"

Bahsi geçen şirket hakkındabir çok iddia bulunduğunu söyleyen İncilay Gezgin Şekerdağ, "Birçok kıyı alanını zikrettiğimiz şekilde ele geçiren MUÇEV’e ilişkin dikkat çekici iddialar söz konusudur. MUÇEV’in ihalesiz aldığı kıyı alanlarından elde ettiği kira veya işletme gelirlerini nasıl kullandığını öğrenmek mümkün değildir. Öte yandan bu şirketin vergiden muaf bir şekilde faaliyet gösterdiği iddia edilmektedir. Tüm bunlar olurken Cumhurbaşkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaşananlara sessiz kalması, kamuoyunu aydınlatmaması da dikkat çekicidir.

Dolayısıyla iktidarın MUÇEV’in vergiden muaf olup olmadığını, muafsa hangi yasal çerçevede bu muafiyetin sağlandığını, değilse, şimdiye dek ne kadar vergi ödediğini kamuoyuyla paylaşması lazımdır" dedi.

 

"MİLLET İTTİFAKI CEZALANDIRMA POLİTİKASINA DA BİR AN ÖNCE SON VERMELİDİR"

Vatandaşın sesi olacaklarını söyleyen Şekerdağ sözlerine şöyle devam etti: "Anayasamızın ve yasalarımızın öngördüğü gibi, kıyılarımız halkın kullanımına açık olmalıdır.

Bununla beraber, iktidar, Demre’de olduğu gibi kıyı alanlarını rant aracı olarak görmekten bir an önce vazgeçmelidir. Belediyeler üzerinden bu alanların gerçek sahibi olan vatandaşlarımızı “nasıl daha iyi yararlandırabiliriz?” sorusuna cevap aramalıdır. MUÇEV’in yapısı ve faili olduğu hukuksuzluklar ile ilgili olarak acilen kamuoyunu aydınlatmalıdır. Ayrıca, MUÇEV ve MUÇEV gibi şirketler aracılığıyla Millet İttifakı belediyelerini ve vatandaşlarımızı cezalandırma politikasına da bir an önce son vermelidir. Sözlerime son verirken bir kez daha ifade etmek isterim ki, Biz İYİ Parti olarak, ranta, hukuksuzluğa ve kamu kaynaklarının yağmalanmasına dayanan bu otoriter yönetim zihniyetine vekeyfi politikalarına karşı sonuna kadar Demrelilerin sesi olacağız ve Demrelilerin hakkını korumaya devam edeceğiz"

Bu haber toplam 519 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.