Başkan Tokat, açıklamalarda bulundu

Başkan Tokat, açıklamalarda bulundu
Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, yılbaşının Perşembe gününe denk gelmesi ve yılbaşından sonra 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasından...

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, yılbaşının Perşembe gününe denk gelmesi ve yılbaşından sonra 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasından dolayı ilçemizde bu hafta kurulması gereken pazar yerlerinin düzenlemesi hakkında sosyal medya üzerinden bilgilendirmede bulundu.

Bu kapsamda Milas merkezde Akkent, Cuma ve Baltalı Kapı pazarları kurulacak olup, merkez dışında Ovakışlacık, Beçin Karayolları, Güllük, Tuzla Yazlık Siteler, Dörtyol, Türbe Kıyıkışlacık, Bafa, Koru ve Selimiye Pazarları Perşembe günü kurulacak.

Kurulacak olan pazarların düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulunan Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat; “Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle hafta sonu kurulması gereken pazarlarımızı hafta içine dağıtmıştık.  Bu durum karşısında perşembeden sonra yine sokağa çıkma kısıtlaması olacağı için hafta sonu ve Cuma günü kurulması gereken pazarlarımızı Perşembe günü açmaya karar verdik. Vatandaşımızın ihtiyacı olan gıda maddelerine ve diğer tüketim maddelerine daha etkin ve kolay ulaşabilmesini sağlamak amacıyla böyle bir düzenleme ihtiyacı duyuldu. Bu çerçevede Milas merkezdeki Akkent, Cuma ve Baltalı Kapı pazarlarımızı Perşembe günü açıyoruz. Merkez dışındaki Ovakışlacık, Beçin Karayolları, Güllük, Tuzla Yazlık Siteler, Dörtyol, Türbe Kıyıkışlacık, Bafa, Koru ve Selimiye Pazarları Perşembe günü kurulacak” dedi.

“MASKE, MESAFE VE HİJYEN KURALLARINA HARFİYEN UYMAMIZ GEREKİYOR”

Pazar yerlerindeki oluşabilecek olan yoğunlukta koronavirüs önlemlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat; “Gerek yılbaşı olması vesilesiyle gerekse pazarlarımızın günlerinin değişmiş olması sebebiyle pazarlarda ciddi yoğunluklar yaşanmakta, pandemi sürecinde alınmış olan kararların ve uygulanmakta olan tedbirlerin sağlıklı sonuç verebilmesi için mutlaka uymamız gereken temel kurallar var. Pazar yerlerimizde aşırı yoğunluk olması bu mücadelede bizi zaafa uğratır. Bunun için sizlerden ricamız mutlaka maske, mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uymamız ve bulunduğunuz yere işyerinize ve evinize en yakın pazar yerinden alış veriş yapmanız. Bu kural çok önemli. Herkes kendi evinin olduğu ya da kendi iş yerinin olduğu bölgedeki pazarlardan alışveriş yapar ise merkez pazarlardaki yoğunluğu biraz azaltmış oluruz. Pazar yerleri insanların toplu olarak bulundukları yerler olduğu için hastalığın yayılma riski daha fazla. Bu kurallara hassasiyetle uyacağınıza inancım tamdır. Şimdiye kadar yürütmekte olduğumuz pandemi mücadelesinde vermiş olduğunuz desteğe göstermiş olduğunuz hassasiyete yürekten teşekkür ediyorum.

“YENİ YILINIZI KUTLUYORUM”

Hepinize sağlıklı, huzurlu, bereketli günler diliyorum. Yeni yılınızı şimdiden kutluyorum. 2020 acılarla, olumsuzluklarla hatıralarda kalacak ama yaşamak için umudumuzu her zaman korumak ve yeni yıldan iyi şeyler dilemek durumundayız. 2021’in hepinize başta sağlık olmak üzere huzur, bereket, esenlik, kardeşlik, hoş görü ve insanlık için güzel olan her şeyi getireceği bir yıl olmasını temenni ediyorum. Yeni yılınızı kutluyorum.” dedi.

Bu haber toplam 477 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.