Başkan Tokat: Milas zeytinyağı AB tarafından tescillenen ilk zeytinyağı

Başkan Tokat: Milas zeytinyağı AB tarafından tescillenen ilk zeytinyağı
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Zeytinyağının Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili’ni almasıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama...

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Zeytinyağının Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili’ni almasıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama gerçekleştirdi.

Milas zeytinyağı, Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret almayı başaran ilk ve tek Türk zeytinyağı oldu. Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2017 yılında Avrupa Birliği’ne gerçekleştirdiği başvuru uygun bulundu ve Milas zeytinyağının adı,  AB'nin coğrafi işaret siciline yazılarak 23 Aralık 2020 tarihli Avrupa Birliği Resmi Gazetesinde yayınlandı. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama gerçekleştiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederek, alınan coğrafi işaretle birlikte Milas Zeytinyağı’nın marka değerinin artacağını ifade etti.

“Milas Zeytinyağı AB’nin Tescil Etmiş Olduğu İlk Zeytinyağı”

Kararın uzun zamandır beklenen ve çok sevindirici bir gelişme olduğunu kaydeden Başkan Tokat, “Dün yayınlanan Avrupa Birliği’nin resmi gazetesinde Milas Zeytinyağı’nın Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Ödülünü almış olduğu açıklandı. Bu sonucu dört gözle bekliyorduk ve nihayet dün sonuç olumlu olacak şekilde bildirildi. Milas Zeytinyağı AB’nin tescil etmiş olduğu ilk ve tek Türk zeytinyağı oldu.” dedi.

“Süreçte Emeği Geçen Herkese Yürekten Teşekkür Ediyorum”

Başkan Tokat, “Bu süreç Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın yapmış olduğu çalışma ve girişimlerin neticesinde ve bizlerin de desteği ile elde edildi. Başta Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Reşit Özer ve çalışma arkadaşlarına ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu haber toplam 303 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.