Başkan Tokat, Üreticilerle Birlikte Zeytin Topladı

Başkan Tokat, Üreticilerle Birlikte Zeytin Topladı
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, zeytin ve zeytinyağı üreticilerini ziyaret etmeye devam ediyor.Muğla’nın Milas İlçesi Bafa Mahallesi’nde zeytin...

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, zeytin ve zeytinyağı üreticilerini ziyaret etmeye devam ediyor.

Muğla’nın Milas İlçesi Bafa Mahallesi’nde zeytin bahçesinde vatandaşlarla birlikte zeytin toplayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat,  vatandaşlara sıcak çay, çorba, pide ve ayran ikramında bulundu. Zeytin emekçileri ile sohbet eden Başkan Tokat, zeytin ve zeytin yağının hak ettiği fiyatlara ulaşması gerektiğini belirtti.

Başkan Tokat, Üreticilerle Birlikte Zeytin Topladı

“Milas Zeytin Ve Zeytinyağının Başkenti”

Zeytin ağacının ölmez ağaç olduğunu dile getiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “8 bin yıllık zeytincilik kültürünün yaşandığı coğrafyadayız. Bu coğrafyanın ve kültürün bir parçası olmaktan son derece mutluyuz. Gerek tarihte, gerek, tıpta ve gastronomide önemli yer etmiş bir üründen söz ediyoruz. Zeytin emekçilerimiz ile bir aradayız. Böylesine önemli bir ürün ekonominin dibe vurduğu, köylerin boşaldığı ve tarımın bitme noktasına geldiği bir dönemde bizim âdeta umut kaynağımız. Köylülerimiz ellerinden alının birçok imkânlarından sonra zeytin ve zeytinyağına umut bağlamış durumda. Ancak bu bölgede gerek maden arayacağız diye güzelim ağaçları talan ediyorlar. Türkiye’de her 10 zeytin ağacından bir tanesi Milas’ta. Milas zeytin ve zeytinyağının başkenti. Ancak fiyat baskısı sebebiyle üreticilerimiz umutsuz. Dünyada tescillenmiş bu ürünü ulusal politikayla hep birlikte sahip çıkmamız lazım. Milas Belediyesi olarak her zaman zeytincimizin, üreticimizin ve köylümüzün yanındayız. Bu anlamda zeytin emekçilerimize umut vermek destek olmak adına onları zeytin bahçelerinde ziyaret ediyor, kolaylıklar diliyor, ürünlerinin bereketli olmasını temenni ediyoruz. Bu insanlar eli öpülesi insanlar. Bu insanlar hem ülkemizi, hem tarımımızı ayakta tutmak için var güçleriyle çalışıyorlar. Büyüksün köylüm, büyüksün üreticim. Köylümün, üretenin ve emekçinin ellerinden öpüyorum” dedi.

Bu haber toplam 501 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.