Başkan Toksöz; “İktidar Olduk Ama Muktedir Olamadık”

Başkan Toksöz; “İktidar Olduk Ama Muktedir Olamadık”
FERDİ YAVUZ- Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Menteşe ve Yatağan’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Toksöz, 31 Mart’tan...

FERDİ YAVUZ- Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Menteşe ve Yatağan’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Toksöz, 31 Mart’tan sonra siyasetin kendileri için bittiğini belirterek; “Biz her kesimden oy aldık. Yatağan'da yeni bir şeyler yapmanın heyecanı içindeyiz. Bu süreçte önce biz 3-6 aylık, 1 yıllık, 2 yıllık çalışma programları yapmamız gerekiyor. Bu programlara sadık kalarak hareket etmemiz gerekiyor. Yatağan Belediyesi olarak çok güçlü bir belediye değiliz. Mart ayında İller Bankası’ndan 1 trilyon 5 milyon lira para geldi. 1 trilyonu personel gideri. Bize kalan 5 milyon lira.” Dedi.

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Muğla’nın Merkez İlçesi Menteşe’de ve Yatağan İlçesi’nde yerel ve ulusal basında görev yapan mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Toksöz, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda 31 Mart seçim sürecini ve seçimden sonra devraldığı Yatağan Belediyesini değerlendirdi. Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz şunları kaydetti; “Projelere halkımızla birlikte karar veriyoruz. Belediye Başkanı olduktan sonra, esnafın sıkıntılarını dinlemek için pazara çıktım. Tuvalet sorunu vardı. Bayan kardeşlerimiz, kahvehanelerde erkekler ile birlikte tuvalet sırasına giriyordu. Pazar yerinde iki odalı bir tuvalet vardı. İçeriye girdim. Birisi arkamdan ‘Parayı vermeden giremezsin’ diye bağırdı. Yanımda zabıta ekiplerimiz olmasına rağmen. 1,5 lira istedi. ‘Yetmez 3,5 yap’ dedim. ‘Tamam, yaparız’ dedi. Hemen kira sözleşmesini, kontratını istedim. Ama yok. Anahtarı aldık. Öğleden sonra geldi ‘Bana verin tuvaleti ben işletirim’ dedi. Kanunen bu imkansız. İhaleye çıkması lazım dedi. Sonra ruhsatı da olmadığını için yıktık. Su saati de yokmuş. Büyükşehir suyu da kesti.” dedi.

Başkan Toksöz; “İktidar Olduk Ama Muktedir Olamadık”“31 Mart’tan Sonra Siyaseti Bitirdik”

31 Mart’ta siyasetin kendileri için bittiğini belirten Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, “Biz her kesimden oy aldık. Başkan seçilmemin ilk üç gününde odamda tam 10 bin çay içilmiş. Bir takım personelimizin hiçbir iş yapmadığını tespit ettik. Basın bürosu personelimiz sosyal medyaya bile giriş yapamıyordu. Belediyemizde 19 memur var. 14’ü müdür. 14 memurun emekliliği gelmiş. Ama kimse emekli olmuyor. Geçmişten gelen alışkanlıklar var. Belli bir hegomanya var. Bir düzen oluşmuş. İktidar olduk ama muktedir olamadık. Kolay olmayacak. Ancak biz tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik. Yılmayacağız. Koşmaya devam edeceğiz. Borç çok, malzeme yok. Daha önce görev yapmaya çalışan arkadaşlarımız ellerinden geldiğince idare etmeye çalışmışlar. Onların bakış açısı ile bizim bakış açımız birbirinden çok farklı. Biz Yatağan Belediyesi'nin çok güçlü bir belediye olması gerektiğini düşünüyoruz. Ama maalesef hem alet edevat noktasında, hem de ekonomik olarak ve eleman verimliliği ile performans noktasında sıkıntılarımız var. Bunların hepsini aşacağız” diye konuştu.

Toksöz, önceki dönem Belediye Başkanı CHP’li Hasan Haşmet Işık’ın, seçim öncesi işçilere yüzde 32 zam yaptığını ileri sürerek şunları kaydetti; “Belediye temizlik işçisi net 5 bin 800 lira maaş alıyor. Bunun yanında yılda 5 kez ikramiye alıyor. Yani ayda 2 bin lira. Etti mi 7 bin 800 lira? Bunun yanında her hafta kurulan halk pazarının ardından temizlik işleri nedeniyle fazla mesai ücreti alıyor. Bir temizlik işçisi 9 bin lira maaş alırken, ben 8 bin lira alıyorum. Önceki dönem Belediye Başkanı, giderayak yüzde 32 zam yapmış. Mart ayında İller Bankası’ndan 1 trilyon 5 milyon lira para geldi. 1 trilyonu personel gideri. Bize kalan 5 milyon lira.”

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, belediye çalışanlarından bazılarının görev yerlerini değiştirdiklerini anlatarak, “4-5 arkadaşımızın yerini değiştirdik. İşçilerin yeri değişince bazı arkadaşlarımız Muğla Büyükşehir Belediyesine gitmiş. ‘Bizi buraya alın’ diye. Büyükşehir, ‘Biz Yatağan Belediyesinden işçi almıyoruz. Çünkü maaşları çok yüksek’ cevabını almışlar.” dedi.

Bu haber toplam 3799 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.